28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Niğde’den 1. Sıra adayı Cevahir Uzkurt geçtiğimiz günlerde BengüTürk Tv.’nin canlı yayınına katıldı. Elektrikli Araç Sektöründeki gelişmeleri anlattı.

Kariyerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Bilim ve Teknoloji  Genel Müdürlüğü, Müsteşar Yardımcılığı, Tubitak bilim kurulu üyeliği,  Kredi Garanti Fonu Başkan vekilliği, Yök Başkan vekiliği, Kosgeb Başkanlığı, Tübitak gibi bir çok bilimsel kurumun ve üniversitelerin  danışma kurulu üyeliği olan  Ak Parti Niğde Milletvekili Adayı Cevahir Uzkurt televizyon programında elektrikli araçlarla ilgili ülkemizin geldiği aşamaları ve ilerde uygulanması gereken politika ve uygulamaları anlattı.

ELEKTRİK ARAÇ VE TEKNOLOJİLERİNİN GELECEĞİ NOKTAYI ANLATTI.

Programa konu olan Prof.Dr. Cevahir Uzkurt :” Türkiye elektrikli araçların yaygınlaştırılması konusunu stratejik bir hedef olarak belirledi. Bu alandaki ana sanayinin ve tedarik sanayinin gelişmesine önemli katkısı olacak, bu katkı ile birlikte ülkemizin katma değeri ile birlikte, bu sektörde hizmetler geliştiren teknoloji eko sistemi ile içinde bir kaldıraç görevi görecek. Bir diğer konu ise ülkemizin de uluslararası sözleşmelerle bir irade gösterdiği iklim değişikliği ile mücadelede hedeflerine ulaşması için konvansiyonel içten yanmalı bu araçlar yerine elektrikli araçların yaygınlaşması önemli bir ivme kazandıracak. Bütün dünyaya bakıldığında bu araçlar hem karbon salınımına etkisi ve iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir etki araçlarıdır" dedi. 

İl Genel Meclis Başkanı Ömer Kılıç oldu İl Genel Meclis Başkanı Ömer Kılıç oldu

TÜRKİYE BU SEKTÖRDE  OYUNCU HALİNE GELDİ

Ak Parti Niğde Milletvekili Adayı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt açıklamasının devamında; "Milli gururumuz Togg bunu en iyi gösteriyor. Togg da kullanılan teknoloji ile beraber aslında savunma sanayinde olsun diğer bir çok sektördeki teknolojik gelişmeler Türkiye’nin teknolojik olarak da önemli bir ivme kazandığını, uluslararası alanda rekabet edebilecek teknolojik ürünleri geliştirmeye başladığını gösteriyor. Teknoloji bugünden yarına oluşan bir şey değil, bu bir birikimi gösteriyor. Bu teknolojilerin bu seviyeye gelmesinde son 20 yılın ciddi bir etkisi var. Teknoparkları ile, Teknoloji merkezleri ile girişimcilere ve Arge yapan firmalara verdiğimiz destekler ile bir mayanın tuttuğunu, teknolojik olarak da bugün Türkiye’nin oyuncu haline geldiğini görmekteyiz” dedi.

Ak Parti Niğde Milletvekili Adayı Cevahir Uzkurt, programda açıklamasının devamında elektrikli araç teknolojinin geleceği noktaları ve bu konunun ticari boyutları hakkında da bilgiler verdi.

Editör: TE Bilişim