Niğdelinin sağlığı kimlere emanet…


Dün öğleyin Niğde’de iki dönerciden tavuk döner  yiyen 21 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Edindiğimiz bilgiye göre; Niğde’de faaliyet gösteren ve aynı yerden tavuk temin ettikleri öğrenilen iki dönerci den öğle yemeği yiyen 21 kişi hastaneye  kaldırıldı. Hastanede tedavileri yapılan 21 kişinin hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

Zehirlenen 21 kişiden  Orhan S.(30)  , Samed Ö.(18) , Maviş İ.(19) , Ünver K.(20)  Döner işletmesi sahiplerinden şikayetçi oldular.

Niğde Cumhuriyet Savcılığının talimatları ile Niğde Tarım İl Müdürlüğü görevlileri incelenmek üzere her iki dönerciden numune aldılar.

Olayla ilgili soruşturma açıldı.

 

HABERİN YORUMU

Niğdelinin sağlığı Allah’a Emanet…

Geçtiğimiz gün haberini yapmıştık, Bor’da çeşmeler pas rengi akıyor, suların pisliğinden evlerde kullandığımız çeşmeler tıkanıyordu. (Burada Tıklayın)

Yine bir vatandaşımız, Niğde’de ünlü bir ekmek fırından aldığı ekmeğin içinden çıkanlarla birlikte sitemize ulaştırmış ve haberini yapmıştık. Bu konu ayrıca Tarım İl Müdürlüğüne ve Alo Gıda hattına da resmi olarak iletilmişti. (Burada Tıklayın)

Merak ediyoruz bu fırın için bir işlem yapılmış mıdır?

Bor Toki’de bir okulda yemek yiyen 30 kadar öğrenci yedikleri yemekten zehirlenmişti.

Diğer bir çok kurum gibi Konya ve Meram Belediyesi sitemize haber akışı sağlamaktadır. Niğde çevresine yayın yaptığımızdan dolayı, Niğde dışındaki kurumlardan gelen haberlere pek yer veremiyoruz. Ama diğer bölgelerde bu işlerin nasıl itina ile yapıldığını çevre illerden gelen haberler sayesinde öğrenebiliyoruz.

Örnek… Konya Meram Belediyesi geçtiğimiz hafta sitemize geçtiği bir haberde tonlarca bozuk salçayı ve sucuğu kontroller sırasında tespit edip imha ettiğini bildirmişti. (Burada Tıklayın)

Niğde’de son yıllarda  yiyecek içecek kontrolünün yapıldığını görmedik, duymadık.

Yapılmışsa kaç işyeri kontrol edilmiş, ne kadar ceza yada yaptırım uygulanmıştır.

İçme suyu temizlik oranlarının durumunu eskiden Sağlık İl Müdürlüğü sitesinde yayınlardı şimdi kontrol yapılıyor mu? yapılmıyor mu?...  Bilmiyoruz.

Sabahları Niğde’yi yüksekçe bir yerden görecek yere çıkıp bir bakın Niğde’nin hava kirliliği nasıl tedirgin eder sizi. Simonlar gibi içinde yaşadığınızdan farkında olmayabilirsiniz ama esintisiz havalarda Niğde’nin havası tehlikeli boyutlara ulaşıyor. Bu konuda ki verileri de yayınlayacağız. (Ayrıca Kafod üyesi fotoğrafçılara tavsiye ederim güzel! manzara oluşuyor)

Niğde genelinde kaç apartman kontrol edilmiştir? Kalorifer yakmasını bilmeyen kamu kurumları var mıdır? Yanlış yakım sonucu kaç apartmana ceza yazılmıştır. Hava kirlilik oranı ne durumdadır? Kömür kalite kontrolü yapılıyor mu?

Reklam kirliliği… Gürültü kirliliği de cabası..


Sağlık gibisi yok… Deriz ama, bunu sorumlu bürokratların da demesi lazım… Onlarda bu şehirde yaşıyor… Yoksa bu şehrin havası, yiyecekleri, içecekleri  insanı tembel mi yapıyor?

Akkaya Barajı kirliliği bu tembelliğin sonucudur…

 

Haber-Yorum : Selim GÖKEL




Editör: TE Bilişim