Geçtiğimiz günlerde Suriye’nin Cerablus Basufan üst bölgesinde yaralanarak Şehitlik unvanına nail olan Piyade Sözleşmeli Er; Onur Özbek’in Yıldıztepe beldesinde bulunan Baba ocağını ziyaret eden Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Şubesi Başkanı Ömer Demir, Şehidin annesine Şehidin Halıya dokunmuş resmi ile Kuran-ı Kerim takdim etti.

Demir; “ Ülkemizin bölünmez bütünlüğü Yüce Türk milletinin birlik ve beraberliği için canından aziz bildikleri kutsal değerleri uğruna gözünü kırpmadan şehadet mertebesine eren kahraman şehitlerimizin kıymetli aileleri ile 05.11.2023 tarihinde Suriye’nin Cerablus Basufan üst bölgesinde yaralanarak Şehitlik unvanına nail olan Piyade Sözleşmeli Er; Onur ÖZBEK’ in baba ocağına Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Şubesisi olarak ziyaret ettik. Şehit aileleri ile birlikte acılarını paylaşmak üzere Özbek ailemizin yanında olduk” dedi.

ŞEHİT AİLESİNE ANLAMLI HEDİYE

Şehitlik ve Gazilik makamının değerini ve onurunu aile  ile paylaştıklarını belirten Demir; “ Şehit Annesi Şerife Özbek’e Şehidimizin Halıya dokunmuş resmi ile Kuran’ı Kerim takdimi yapıldı, Şehit Babası Mustafa Özbek’e ise Türk Bayrağı takdimi yapıldı. Kıymetli ailemizin bundan sonraki süreçte kanunlar çerçevesinde daima yanında olacağımızı derneğimizin ve vakfımızın kapısının daima kendilerine açık olduğunu belirttik” dedi.

Şehit anneleriyle sohbet eden Şerife Özbek; “ Şehit annelerine hitaben sizlerin ziyareti bizi çok mutlu etti, sizinle aynı kaderi paylaşacağım, aynı yolu yürüyeceğim hiç aklıma gelmezdi.  Ama bu acı bizimde ocağımıza düştü, bundan sonra Allah’ım bana eşime ve çocuklarıma, şehidimin Onuruna, Nuruna yakışır şekilde yaşamayı nasip eyle diye hep dua edeceğim. Burada bulunan şehit ailelerimize böyle günde yanımızda oldukları için teşekkür ediyoruz” dedi.

ŞEHİT AİLELERİMİZİN HER DAİM YANLARINDA OLACAĞIZ

Demir; “Niğde Şehit Aileleri Derneği olarak bugüne kadar ilimize gelen şehitlerimizin kıymetli ailelerinin gece gündüz demeden öf demeden her zaman yanlarında olduk ve olmaya devam edeceğiz.  Bu vesileyle bütün şehitlerimizi ve şehitler kervanına yeni katılan Onur şehidimizi rahmet ve dua ile anıyor, kıymetli ailelerimize sabırlar diliyoruz.

21ac6ea1-0a43-4778-ba0c-5efc82a0552e

19 Mayıs kutlanacak 19 Mayıs kutlanacak

Editör: Selim GÖKEL