Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odasında S plaka hazırlıkları başladı. Servis şoförleri ile bir araya gelen Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Halil İbrahim Kızıltan şoför esnafımızla bir araya gelip S plaka için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Kızıltan, Bugün şoför esnafımızla bir araya geldik. Esnaf arkadaşlarımıza S plakası hakkında bilgiler verdik. S plakayı hangi araçlar takacak, S plaka takmanın esnaf arkadaşlarımıza getirisi ne olacak buna benzer bilgiler verdik. Servis şoförlerimizle birlikte yarın Belediyede toplantı yapıp S plakada son noktayı koyacağız. Şuan ilimizde personel ve yolcu taşımacılığı yapan yaklaşık 300 servis aracımız bulunuyor. S plaka aldığımızda bu 300 aracımıza S plakasını takmayı düşünüyoruz. S plakayı aldığımızda S plakası olmayanlar ne öğrenci nede personel taşımacılığı yapamayacak.

S plaka; İller içerisinde servis işletmeciliği yapmak isteyen araçları ayıran plaka koduna verilen isimdir.

S plaka servis aracı yönetmeliği nedir?

S plaka aracı olanların çalışma yöntemini belirleyen, bu kuruluşta çalışanların uyacakları kuralların tümünü belirten yönetmeliğe verilen isimdir.

Sosyal güvenlik yaşam standartlarının korunmasını sağlayan bir sistem Sosyal güvenlik yaşam standartlarının korunmasını sağlayan bir sistem

S plaka hangi taşıtlara verilir?

Otobüs ve Minibüse

Kimlerin S plaka alma mecburiyeti bulunmaktadır?

Resmi ve Özel Kuruluşların kent içi yolcu taşıma istemine ücreti karşılığında cevap veren özel yada tüzel kişiler, Okul öncesi, ilköğrenim ve orta öğrenim öğrencilerini taşıyanlar. Mülkiyetlerindeki araçlarla kendi personelini taşıyanlar. Müşteri hizmeti adı altında ücretsiz yolcu taşımacılığı yapan servislerin S plaka alma mecburiyeti bulunmaktadır.

Editör: Selim GÖKEL