Aile toplumun temelini oluşturur Aile toplumun temelini oluşturur

Niğde Valisi Cahit Çelik ve Eşi Nermin Çelik, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Ve Dayanışma günü münasebetiyle yayımladıkları ortak mesajda Kadına yönelik şiddet en yaygın insan hakları ihlallerinden biri olduğunu, kadına şiddetin önlenmesinde eğitimin önemi büyük olduğunu söylediler.

Vali Çelik ve Eşi Nermin Çelik; “ Kadınların maruz kaldıkları kötü tavır ve davranışların engellenebilmesi, sorunlarının tartışılması ve çözüm yolları aramak amacıyla 25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olarak kabul edilmiştir. Kadına yönelik şiddet en yaygın insan hakları ihlallerinden biri olup, insanlığın en önemli sorunlarından biri olarak tüm dünyada farklı şekillerde varlığını devam ettirmektedir. Toplumda kadına ne şekilde davranıldığı, sahip olduğu haklar, kadına verilen değer, şiddete maruz kalması durumunda uygulanacak yaptırımlar ve kadının nasıl korunacağı o toplumun gelişmişlik seviyesi ile ilişkilidir. Hiç şüphesiz kadına şiddetin önlenmesinde eğitimin önemi büyüktür. Bu noktada en büyük görev öğretmenlerimiz ile eğitimin ilk basamağı olan anne ve babalarımıza düşmektedir.

Ülkemizde, kadınlarımıza yapılan şiddetin önlenmesi ve en aza indirilmesi amacıyla, Devlet olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından politikalar geliştirilmekte ve bu politikalar illerde başarı ile uygulanmaktadır. Şiddet mağduru, kalacak yeri olmayan ve can güvenliği tehdit altında bulunan kadınlarımıza, çocuklarıyla birlikte Kadın Konukevlerimizde barınma hizmeti verilmesinin yanında her türlü iyileştirme ve rehabilitasyon hizmetleri sunulmaktadır. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde kadınlarımıza yapılan her türlü şiddeti kınıyor ve tüm kadınlarımızın yanında onların destekçisi olduğumuzu ifade ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle kadınlarımızın toplumda hak ettiği yere ulaşmasındaki tüm engellerin kalktığı bir dünya temenni ediyoruz” dedi.

Editör: Selim GÖKEL