Niğde Türk Ocakları Ocakbaşı Sohbetlerinde  Mekansal Dönüşüm  Konuşuldu Niğde Türk Ocakları Ocakbaşı Sohbetlerinde Mekansal Dönüşüm Konuşuldu

Büyük bir coşkuya sahne olan Festivale, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamdi Doğan, çok sayıda akademisyen ve davetliler katıldı.
Festivalin açılış konuşmalarında birini yapan ve “Bugün Türk Dünyasının pek çok yerinden bilim insanları olarak Alatau’nın eteklerinde, Almatı’da bir araya geldik. Bizim üniversitemiz Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi de Niğde’deki Aladağların eteklerinde yer almaktadır. Türkiye’deki Aladağlar’dan Kazakistan’daki Aladağ’a selam getirdik. Kazak aydınlarından Mustafa Şokay, “Her Türk’ün iki vatanı vardır. Birincisi doğduğu yer, ikincisi Türkiye” demiştir. Benzer duygu ve düşünceyle ata topraklarımıza ikinci vatanınızdan selam getirdik” ifadeleri ile konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Türk Dünyası ile ilgili gelişmelere de değinerek açıklamalarını sürdürdü.
“Ortak tarih ve kültür mirası üzerine kurulan bu birlikteliğin önemi, Altaylar’dan Tuna’ya kadar Türk’ün ayak izlerinin bulunduğu her yerde her geçen gün daha da çok anlaşılmaktadır.” sözleri ile açıklamalarına devam eden Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Türk Dünyası ülkeleri arasındaki tarihi bağların kendilerine çalışma ve iş birliği azmini de verdiğini belirtti. 
Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarını, “Kazak Ulusal Kızlar Pedagoji Üniversitesi ve Bakü Avrasya Üniversite ile birlikte düzenlediğimiz Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu, Türk Devletleri arasındaki iş birliğinin eğitim, bilim, kültür ve sanat boyutuna önemli katkılar sağlamaktadır. Sempozyum sadece ortak üniversiteler arasında değil aynı zamanda sempozyuma katılan diğer üniversiteler arasında da ortak bir iletişim ve iş birliği zemini görevini üstlenmiştir ve en prestijli sempozyumlardan biri konumuna gelmiştir. Tüm bu duygu ve düşüncelerle, etkinliğimize katılarak bildirilerini sunacak bilim insanlarına ve araştırmacılara, sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere ve bugün burada bizleri ağırlayan Kazak Ulusal Kızlar Pedagoji Üniversitesi ile Saygıdeğer Rektörü Prof. Dr. Gülmira Kanay Hanımefendi’ye çok teşekkür ederim.” ifadeleri ile noktaladı.
Konser, stant ziyaretleri ve daha birçok çeşitli etkinlikle devam eden ve “Kökümüz Bir Türküz” festivalininde içinde yer aldığı 10. Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu ve Çalıştay’ında Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, İran, Irak, Güney Kore ve Tataristan'dan toplamda 181 bildiri de katılımcılara sunuldu.(NÖHÜ)