Niğde’de kaçakçılığın önlenmesine yönelik düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 15 milyon lira olan 7 milyon 500 bin adet makaron ile 25 litre etil alkol ele geçirildi. Operasyonda 6 şüpheli yakalanırken, 1 şüpheli tutuklandı.
Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince kaçakçılığın önlenmesine yönelik çalışma gerçekleştirildi.
Tütün, tütün mamulleri ve alkol kaçakçılığının önlenmesi, vergi kayıplarının engellenmesi, halk sağlığının ve toplum düzeninin korunması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında şüpheli şahısların araçlarında arama yapıldı.
Yapılan aramalarda piyasa değeri yaklaşık 15 milyon TL olan 7 milyon 500 bin adet makaron ile 25 litre etil alkol ele geçirildi.
Operasyon kapsamında 6 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem başlatıldı. Şüphelilerden 1'i çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
Niğde’de kaçakçılıkla mücadele kapsamında denetim ve operasyonların kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.





