Akkaya Meclise Taşındı

Abone Ol
CHP Milletvekili Doğan Şafak Akkaya barajında kirlenme ile ilgili TBMM soru önergesi verdi. Önergesinde Akkaya barajının durumunu anlatarak çevre felaketine yol açacağı vurgusunu yaptı. Akkaya Barajı ile ilgili yıllardır yazan ve sorunu defalarca gündeme taşımış biri olarak bu tür girişimlerin yararlı ve gerekli olduğuna inanıyorum.  Milletvekili Şafak bu konun takipçisi olacaktır. Akkaya ile ilgili Akkaya Platformu’da çalışmalarda bulunuyor. CHP Bor İlçe Başkanı Mustafa Hacı Çopur’da konuya ciddi bir tepki vermişti. Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ve Demokratik kitle örgüt başkanları ile de konuyu görüştüğümde her kesiminde haklı bir tepkisi var. Sorun giderek büyüyor. Akkaya gibi bir barajın dahi sorun olmaktan çıkaramıyorsak onca kurum kuruluş ne işe yarıyor açıkçası merak ediyorum Ve Akkaya ile ilgili giderekte kaygılarım artıyor.

         Çünkü 2002 yılında CHP Milletvekili Orhan Eraslan 8.07.2004 tarihinde Akkaya Barajındaki kirlenmeye ilişkin Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanından sözlü soru önergesi vermişti, MHP Milletvekili Mümin İnan 62’nci Birleşim 9 Şubat 2011 Çarşamba gündem dışı konuşmasında ve 23. Dönem 2. Yasama Yılı  35. Birleşim 10/Aralık /2007 Pazartesi gündem dışı konuşmasında  ve 78’inci Birleşim 18 Mart 2008 Salı yaptığı konuşmada sorunu meclise taşımıştı. Çevre ve orman Bakanı Veysel Eroğlu  2008-07-12 , Niğde İl Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık etti. Bakanlığa bağlı 7 genel müdür ve bölge müdürleri ile il müdürlerinin hazır bulundu. Vali Sebahattin Öztürk,  Niğde milletvekilleri, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Uygun, Niğde Çevre ve Orman Müdürü Metin Süzgeç ile çok sayıda kurum müdürü ve partililer de toplantı da yer almıştı. Bakan “Niğde Üniversitesi kampus alanı etrafındaki Akkaya Göleti'nin koku sorununun çözülmesi için Çevre İl Müdürü başta olmak üzere, üniversite, belediye ve diğer ilgili kurumlar ortak bir konsensüsle buranın kokudan arındırılması için ortak adım atacaklar. Bunun yanında bu bölgeye bir tabiat parkı kurulması noktasında ilgili genel müdürlüğümüze talimat verildi" demişti. Bakan bu açıklamasından sonra Niğde iline 2010 yılında bir kez daha geldi. Niğde sevgisinden söz etti.

 2002 Niğde Valiliği raporunda durum vahim diye yazıldığından beri 10 yıl geçti. Böyle giderse bir on yıl daha geçecek insanın doğanın gördüğü zarar ölçümü yapılmıyor. Su köpürüyor havayı koku kaplıyor yetkililer durumun acilliğinde hem fikir ama bir Akkaya barajı sorununu çözemiyoruz. Akkaya platformunun olumlu girişim ve çabası yanında duyarlı bir kesimin gayreti ile toplantılardan gayri yapılması gerekenler var. Öncelikle her kesim ve herkes işin ciddiyetini bir an önce kavramalıdır. Örneğin son toplantıdan bu yana barajın en azında çevresinde olsun bir ayıklama temizleme vs yapılmışmıdır. Laf ile gün boşa geçirilmesi, manasız toplantılarla havanda su dövülmesi yerine icraata geçilme zamanıdır. Zaman boşa geçmektedir. Her kesim her kurum her parti hemen ve derhal hükümet düzeyinde olayı gündem yaratacak biçimde sahiplenmelidir.