Niğde'nin Bor ilçesinde bir çoban, baraj üzerinde iki cansız beden buldu. Boğularak hayatlarını kaybettiği değerlendirilen cesetlerin baba ve kızı olduğu öğrenildi.

Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Bahçeli baraj gölünde Ümit Atabey (40) ile 4 yaşındaki kızı Fatma Hüma'nın cansız bedenleri bulundu.

Bor ilçesi Bahçeli beldesinde sabah saatlerinde bir çoban, baraj gölünde su yüzeyinde hareketsiz 2 kişiyi görünce durumun 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Gelen ekipler, hayatını kaybettiklerini belirlediği 2 kişinin Ümit Atabey ile kızı Fatma Hüma olduğunu tespit etti. Baba ve kızının çıkarılması için bölgeye Aksaray'dan sevk edilen AFAD Arama Kurtarma Bot ekipleri çalışma başlattı.

SUALTI EKİPLERİ ADANA'DAN GELİRDİ, ŞİMDİ AKSARAY'DAN GELİYOR

Niğde'de Arama Kurtarma Bot ekipleri veya sualtı ekipleri niye yok?  Her yıl Niğde'de bugünkü olay gibi boğulma olayları yaşanır.  Haberlerde bundan bir kaç yıl önce Adana'dan Sualtı ekipleri bekleniyor şeklinde haber yapardık. Adana  -  Niğde arası 2 saat 33 dakika...    Niğde bir aşama kaydetti, sualtı ekipleri artık Aksaray'dan  geliyor. Aksaray - Niğde arası 1 saat 30 dakika. Yani Niğde'de oluşan bir boğulma olayına artık 1 saat daha erken ulaşılıyor. 

VALİ ÇELİK: İNCELEME SÜRÜYOR

Niğde Valisi Cahit Çelik, Ümit Atabey ile kızı Fatma Hüma’nın cansız bedenlerinin bulunduğu barajda incelemelerde bulundu. Vali Çelik, önce küçük kızın ardından babasının ekipler tarafından sudan alınarak Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldığını kaydetti. Yaz dönemlerinde vatandaşların serinlemek için suya girdiğini belirten Vali Çelik, "Yakınlarına başsağlığı diliyorum. Şuna dikkat etmek lazım. Bizde yüzeyden akan büyük bir akarsu yok. Göletlerimiz var. Maalesef göletlerimizin de dibinde genel balçık, çamur oluyor. Göletlere girdiğiniz zaman o balçık sizi çekebiliyor. Buna dikkat etmek lazım; bu tarz sulara girmemek lazım. Bu olayda da kız çocuğu düştü, baba da onu kurtarmaya mı çalıştı yoksa yüzmek mi istediler bunu bilemiyoruz. Adli Tıp tahkikatıyla bu kesinleşecek" dedi.

Aksaray AFAD Su altı kurtarma ekipleri bot ile su yüzeyindeki baba Ümit Atabey’in cansız bedenini çıkartılar. Baba ve kızın cenazesi Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Trafik denetimlerinde 2 bin 431 araca 2 milyon 638 bin ceza kesildi Trafik denetimlerinde 2 bin 431 araca 2 milyon 638 bin ceza kesildi

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

A D O 7531

A D O 7510

Eğğğe

A D O 7490

Whatsapp Image 2024 09 02 At 14.08.30

Editör: Selim GÖKEL