Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Niğde OSB'de toplu açılış ve temel atma töreni katıldı. Niğde OSB’de açılışı ve tem atılan fabrikaların hayata geçmesiyle birlikte istihdam sayısı 6 bin kişi daha artacak.

Toplu açılış ve temel atma törene katılmak üzere Niğde’ye gelen Bakan Kacır, Niğde Valiliğini ziyaret ederek Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Valilik ziyareti sonrası Niğde OSB müdürlüğü bahçesinde düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenine katıldı.

İkinci El Eşyacı Ve Spotçular Öğrencileri Bekliyor İkinci El Eşyacı Ve Spotçular Öğrencileri Bekliyor

Açılış ve temel atma töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır; “Açılışı gerçekleştirilen toplam yatırım büyüklüğü 5,1 milyar lirayı aşan 15 tesisin ve 15,1 milyar lira yatırım hedefiyle temelini atılan 11 tesisin Niğde’mize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

A D O 7320

“TÜRKİYE YÜZYILI”NI İNŞA ETME ADINA VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

22 yılda sürdürülebilir sanayi ve üretim altyapısı, güçlü Ar-Ge ve inovasyon ekosistemiyle sayısız vizyon projeye imza atıldığını belirten Bakan Kacır; “ Dünyanın içinden geçtiği buhranlı süreçte bölgesinde güç sahibi, küresel siyasette söz sahibi bir Türkiye olarak sağlam adımlarla, iradeli ve kararlı bir şekilde büyüme ve kalkınma yolculuğumuzu sürdürüyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, “Büyük, güçlü, tam bağımsız Türkiye” istikametinde “Türkiye Yüzyılı”nı inşa etme adına var gücümüzle çalışıyoruz.  Millî Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz doğrultusunda; “Aşkla çalışan yorulmaz! Bize yorulmak, pes etmek yakışmaz!” diyoruz. 22 yılda Türkiye'yi nereden alıp nereye getirdiğimizi aziz milletimiz çok iyi biliyor. Yatırım, istihdam, üretim, icat ve ihracat rotasında büyümemizi kesintisiz sürdürerek millî gelirimizi 1 trilyon 158 milyar dolara çıkardık. Küresel tedarik zincirlerinde ve enerji arzında yaşanan kırılmalara, yaşadığımız deprem felaketlerine rağmen 261,5 milyar dolarla ihracatımızda tarihi bir rekora imza attık. Son 22 yılda oluşturduğumuz siyasi istikrar iklimi, rekabetçi, sürdürülebilir sanayi ve üretim altyapısı, güçlü Ar-Ge ve inovasyon ekosistemiyle sayısız vizyon projeye imza attık. Başkalarının hayal bile edemeyeceği yüz yıllık projeleri çeyrek asra sığdırarak ülkemizin tarihine ve talihine yeni bir istikamet kazandırdık” dedi.

SAVUNMA SANAYİSİNDE YERLİLEŞTİRME HAMLESİ BAŞLATILDI

Savunma sanayinde tarihin en büyük yerlileşme hamlesini başlattıklarını ifade eden Bakan kaçır; “ Piyade tüfeğinde dahi başkalarına bağımlı olan bir ülkeyi, kendi tankını, gemisini, topunu, füzesini, roketini, uçağını, helikopterini, insansız hava araçlarını üretebilen ülkelerden biri hâline dönüştürdük. Savunma sanayinde yakaladığımız ivmeyi yüksek teknolojili diğer alanlara taşıdık. Ülkemizin teknoloji geliştirme kabiliyetinin nişanelerinden yerli ve millî elektrikli otomobilimiz Togg’u milletimizin hizmetine sunduk. Bu gurur tablosunda aslan payı elbette ki Türk sanayisinindir. Üretiminin lokomotifi organize sanayi bölgelerimiz, Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıma davamızda etken gücümüzdür. OSB’lerimiz bugün; ortak kullanım altyapıları ve çevreci yaklaşımları ile, tedarik zincirinde yer alan tarafları birbirine yakınlaştırarak verimliliği en üst seviyeye çıkarıyor” diye konuştu.

NİĞDE’DE OSB SAYISI 3’E YÜKSELTİLDİ

OSB’si olmayan il kalmadığını belirten Kacır; “ Son 22 yılda; Organize sanayi bölgelerimizin sayısını 191’den 360’a, OSB’lerimizdeki istihdamı 415 binden 2,7 milyona çıkardık. OSB’siz ilimiz kalmadı. Niğde’miz de son 22 yıldaki planlı sanayileşme hamlemizden payını ziyadesiyle aldı. 2021’de tescil verdiğimiz Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi’yle şehrimizdeki OSB sayısını 3’e çıkardık.  Organize sanayi bölgelerimizin altyapı ve üstyapı projeleri için sağladığımız 1,3 milyar lira finansman ile OSB’lerimizde 6 bin 700 ilave istihdam oluşturduk.  Mayıs ayında Niğde OSB’ye 300 hektarlık, Niğde-Bor Karma Deri İhtisas OSB’ye de 430 hektarlık ilave alan kazandırdık. İnşallah bu alanlarda da yeni yatırımların devreye girmesiyle OSB’lerimizi yeni yatırımlarla buluşturmayı sürdüreceğiz. Bizler Niğde’yi önümüzdeki dönemde yıldızı parlayan şehirlerimizden biri olarak görüyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak; yatırım ve Ar-Ge teşvikleriyle, OSB’lerimize verdiğimiz desteklerle; Niğde’mizin büyüme ve kalkınma yolculuğunda her daim yanında olduğumuzun bilinmesini isterim. Kurduğumuz 2 Ar-Ge merkezi ve 1 teknoparkla Niğdeli sanayicilerimizin, girişimcilerimizin katma değerli üretim yolculuğunda yanında yer aldık. Niğde’de 22 yıl öncesine kadar KOSGEB desteklerinden yararlanan KOBİ bulunmuyordu. KOSGEB, 2002’den bugüne şehrimizde 5 bin 800’den fazla KOBİ’mize 696 milyon lira destek sağladı.

NİĞDE’DE İSTİHDAM ARTMAYA DEVAM EDECEK

TÜBİTAK akademik, bilim insanı ve özel sektör Ar-Ge destek programları kapsamında 48 projeye ve 668 bilim insanına 136 milyon lira destekte bulundu. Ahiler Kalkınma Ajansımız, kamu kurumlarımızın, mahalli idarelerimizin, üniversitelerimizin, özel sektörümüzün ve sivil toplum kuruluşlarımızın 180 projesine 403 milyon liralık destek sağladı. Bugün de Niğde OSB bünyesinde tekstilden metale, gıdadan zirai ilaca, camdan konfeksiyona kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteren 1000’den fazla vatandaşımıza ekmek kapısı olan 15 üretim tesisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle proje bazlı yatırım teşviki sunduğumuz Migiteks Tekstil’in elastan üretim fabrikasının da yer aldığı ve faaliyete geçtiğinde 1200’den fazla ilave istihdam oluşturacak 11 üretim tesisimizin de temelini atıyoruz.  Niğde’yi “Türkiye Yüzyılı”na yaraşır bir şehir hâline getireceğiz” dedi.

Bakan Kacır, açılış ve temel atma töreninde yaptığı açılış konuşması sonrası Niğde OSB Müdürlüğü toplantı salonunda Sanayicilerle istişare toplantısı gerçekleştirdi. Bakan kaçır Niğde’de gerçekleştirdiği açılış ve temel atma töreni sonrası Nevşehir’e hareket etti.

Niğde OSB müdürlüğü bahçesinde düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Niğde Valisi Cahit Çelik, Ak Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, protokol üyeleri, ilçe ve belde başkanları ve sanayiciler katıldı.

Editör: Batuhan YILMAZ