Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, bir takım temas ve açılışlarda bulunmak üzere Niğde’ye geldi. Bakan Memişoğlu Niğde ziyaretleri kapsamında Valilik ziyaret ederek şeref defterini imzaladı. Memişoğlu Valilik ziyareti sonrası Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Açılışına katıldı.

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Açılışında konuşan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, "Türkiye 2 sene sonra kendi doppler ultrasonunu yerli olarak üretecek bir pozisyona girmiş durumda olacak. İnşallah bunu da başarmış olacağız, fabrikasını Türkiye’ye kurmuş olacağız" dedi.

BOR FİZİK TEDAVİ 2027 YILINDA İHALE EDİLECEK

Sağlık alanında gerçekleştirdikleri atılımlardan bahsettikten sonra, Bakan Memişoğlu bir müjde vermek istiyorum diyerek sözlerine; Bor’daki Fizik Tedavi Hastanesi’nin projesini yapıyoruz. Sene sonunda onu bitirip ihalesini en geç 2027 yılının ilk çeyreğinde yapıp, onu da kısa zamanda milletimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Ak Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt çeşitli kereler Fizik Tedavi Hastanesi inşaatı için 2026 yılından bahsetmişti, ancak Bakan Memişoğlu, ise 2027 yılında ihale edilebileceğini iletti.

VALİLİK ZİYARETİ

Bir dizi programa katılmak için Niğde’ye gelen Sağlık Bakanın Kemal Memişoğlu, ilk olarak Valiliği ziyaret eden Bakan Memişoğlu, daha sonra basına kapalı düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Bakan Memişoğlu ardından Niğde Ağız Diş Sağlığı Hastanesi’nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Memişoğlu, Türkiye’nin sağlık yatırımlarıyla dünyanın en iyi ülkelerinden biri olduğunu kaydetti.

Eser siyaseti yaptıklarını vurgulayan Bakan Memişoğlu, “Sizler adına burada gece gündüz çalışıyoruz. Şu an Anadolu’da dolaştığım, geldiğim 75’inci şehirdeyiz. Sağlık hizmetleri gerçekten her gün 3 milyon insanımıza dokunuyor. 1,5 milyon sağlık çalışanıyla beraber, sadece Türkiye’ye değil, etrafımıza da hizmet veriyoruz ama bu bize yetmez” diye konuştu.

‘SAĞLIKTA YENİ ŞEYLER DE SÖYLEYECEĞİZ’

Bakan Memişoğlu, yaptıkları yeni yatırımlardan da bahsederek şöyle dedi: “Bundan sonra sağlıkta yeni şeyler de söyleyeceğiz. Yeni teknolojiler, yeni bilgiler üreteceğiz. Sadece sağlık hizmetlerinde değil, bilgisiyle, teknolojisiyle, üretim kapasitesiyle Türkiye bugün bu yola girmiş durumda. Bilim insanlarıyla, üniversiteleriyle hep beraber inşallah Türkiye nasıl sağlık hizmetlerinde örnek olmuşsa, sağlık teknolojisinde de sağlık sanayisinde de aynı savunma sanayisinde olduğu gibi dünyanın sayılı ülkeleri arasına girecek.”

‘SOLUNUM CİHAZI ÜRETTİK, ULTRASON ÜRETECEĞİZ’

Yerli ve milli cihazlar üreteceklerini kaydeden Bakan Memişoğlu, “Solunum cihazı ürettik, akciğer kalp pompa makinesi ürettik, yüzde 90’ı yerli. İnşallah birkaç hafta içerisinde Bilkent Hastanesi’nde ilk hastamızın ameliyatını yapacağız. Bundan 1 hafta, 10 gün evvel, Türkiye’nin kendi ultrasonunu üretecek sözleşmelere imza attık. Yani Türkiye 2 sene sonra kendi doppler ultrasonunu yerli olarak üretecek bir pozisyona girmiş durumda olacak. İnşallah bunu da başarmış olacağız, fabrikasını Türkiye’ye kurmuş olacağız. Ama bu da yetmez, özellikle kanser tedavisi olsun, uç tedaviler olsun, hücresel tedaviler olsun, moleküler tedaviler olsun, bunu da dünyada yapan sayılı ülkeler arasında Türkiye’miz var. Bunun yanında esenlik dediğimiz mevzuat çıkarıyoruz. Bu mevzuat sadece hastalara sağlık hizmeti sunmak değil, sağlıklı kalmak için özel sektörün de olacağı, kamu sektörünün de olacağı, üniversitenin de olacağı, sağlıklı insanların, sağlıkla yaşama devam etmesi için sağlık hizmeti sunacak bir mevzuat çalışmasını inşallah en kısa zamanda da uygulamaya geçireceğiz. Bu sadece Türk vatandaşlarına değil, yurt dışından gelen sağlıklı yabancılar için de hizmet kapasitesi oluşturacak bir alan. Bunu da en kısa zamanda inşallah milletimize sunacağız” diye konuştu.Niğde’de sağlık yatırımları hız kazandı

Niğde'de 27 öğrenci zehirlendi
Niğde'de 27 öğrenci zehirlendi
İçeriği Görüntüle

Niğde Valisi Nedim Akmeşe, Niğde’de sağlık alanında son dönemde önemli yatırımların hayata geçirildiğini belirtti. Modern donanıma sahip ağız ve diş sağlığı hastanesinin 12 bin 500 metrekare kapalı alanda hizmet verdiği, 50 diş ünitesiyle faaliyet gösterdiği ve açıldığı günden bu yana 90 binin üzerinde hasta kabul ettiği bildirildi.

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Açılışında konuşan Ak Parti Niğde Millevetkili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ise Niğde’nin sağlık yatırımlarıyla önemli bir merkez haline geldiğini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir de kentte aile sağlığı merkezleri ve sağlık tesislerinin artarak devam ettiğini, Niğde’nin sağlık yatırımları açısından büyük bir dönüşüm sürecinde olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Niğde Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin açılışı gerçekleştirilerek program sona erdi.