Niğde Belediyesi, içme suyu en temiz iller arasında yer alan Niğde’de vatandaşlara daha temiz ve daha sağlıklı içme suyu ulaştırabilmek için başlattığı eski su borularının yenilenmesi ve depolardaki tadilat çalışmalarını sürdürüyor.

Kentin 3 farklı bölgesindeki su depolarında devam eden çalışmalarla birlikte 2 bin 300 metre isale hattı yapılırken, su depoları ile kuyular arasındaki boru hatları da yenileniyor. Su depolarının tadilatı ve sterilizasyonu için yapılan çalışmalarda ayrıca su hatlarındaki kayıp kaçaklar belirlenip önlem alınıyor.

Niğde Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ve Plan ve Proje Müdürlüğü’nün yürütmüş olduğu bu çalışmalarda kentin içme suyu ihtiyacını temiz ve sağlıklı bir şekilde sağlaması amacıyla, su depoları ile bazı bölgelerdeki içme suyu hatlarında yenileme ve tadilat çalışması başlattı.

 

SU DEPOLARINDA TADİLAT

Çalışmalar kapsamında, Özbelde ve Niğde Evleri mevkilerindeki başlatılan tadilat çalışmaları bitirilmiş olup, Efendibey su deposunun tadilatı devam etmektedir. 2300 metre isale hattı yapılarak eski boruların yeni ve sağlıklı borularla değiştirildiği çalışmalarda ayrıca sondaj ve bina arasına da yeni boru hattı döşenmektedir.

Sağlık Çalışanlarına "Üreme ve Cinsel Sağlık Modüler Eğitimi" verildi Sağlık Çalışanlarına "Üreme ve Cinsel Sağlık Modüler Eğitimi" verildi

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, kentin içme suyu ihtiyacının karşılanmasının yanında, suyun daha temiz ve daha sağlıklı şekilde vatandaşlara ulaştırılması amacıyla başlatılan çalışmaların devam ettiğini söyledi.

MUSLUKLARDAN AKAN SU GÖNÜL RAHATLIĞI İLE İÇİLEBİLİR

Niğde Belediyesi’nin suyun kaynağından musluklara ulaşıncaya kadarki süreçte tüm noktaları kontrol altında tutan bir sisteme sahip olduğunu ifade eden Başkan Özdemir; “İçme suyunun daha temiz, daha sağlıklı bir şekilde vatandaşa ulaştırılmasına olanak sağlayacak çalışmalarımız da devam ediyor. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla musluklardan akan suyu içebilir. Bu çalışmalar, şehirdeki su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir bir su politikası izlenmesi açısından önemli. Bu çalışmalarımız hem daha temiz suyun ulaştırılmasını sağlayacak hem de kaynaktan musluğa kadar geçen süreçte kayıp ve kaçak varsa bunların belirlenip sorunun çözümüne katkı sunacak.” Dedi.

Editör: Selim GÖKEL