YAŞAM

Bayrama az kaldı, Kurbanlıklar pazara indi

Niğde belediyesi Hayvan pazarında Kurbanlık fiyatları Küçükbaşlar hayvanlarda 10 bin ile 18 bin arasında, Büyükbaş hayvanlarda ise fiyatlar 80 bin ile 200 bin TL arasında satılıyor.

Abone Ol

Kurban bayramına sayılı günler kala besiciler özenle besledikleri hayvanlarını iyi fiyattan satmanın peşinde, alıcılar ise pazarlık yapabilmek için bayramın yaklaşmasını bekliyor. Niğde belediyesi Hayvan pazarında Kurbanlık fiyatları Küçükbaşlar hayvanlarda 10 bin ile 18 bin arasında, Büyükbaş hayvanlarda ise fiyatlar 80 bin ile 200 bin TL arasında satılıyor.

Hayvan pazarlarında kurban telaşı başladı. Niğde Belediyesi Hayvan pazarında kurbanlıklar alıcılarını bekliyor. Hayvan pazarına özenle besledikleri hayvanları satmaya getiren üreticiler alıcı olmadığından ve fiyatların ise uygun olduğunu belirtirlerken, pazara kurbanlık almaya gelen vatandaşlar ise kurbanlık fiyatlarının pahalı olduğunu bayrama kadar düşer ümidiyle bekleyeceklerini belirtiyorlar.

Kurbanlık fiyatları geçen yıla oranla arttı

Fiyatlar geçen seneye göre az da olsa arttı. Küçükbaşlarda fiyat, geçen yıl 6 bin ile 12 bin TL arasında değişirken bu yıl ise 10 bin ile 18 bin arasında satılıyor. Büyükbaşlarda ise geçtiğimiz yıl 60 bin ile 150 bin arasında ki iken bu yıl ise 80 bin ile 200 bin arasında alıcısını bekliyor.

Pazara kurbanlık almaya gelen alıcılar ise, piyasanın biraz yüksek olduğunu belirterek, "Gün geçtikçe fiyatlar biraz daha düşüyor, bayrama doğru biraz daha düşmesi bekleniyor. Pazarda baya hayvan var. Hayvanlar güzel ama piyasa şartlarına göre fiyatlar biraz yüksek" dedi.

 Veterinerler pazara gelen kurbanlıkları sürekli kontrol ediyor

Tarım İl Müdürlüğü ekipleri hayvan pazarlarındaki tüm kurbanlıkları birer birer kontrol ediyor. Yaş durumundan gebe olup olmadığına, aşı durumundan veteriner sağlık raporuna kadar her şeye bakılıyor.