SİYASET

BBP’li Ayan; 2025 yılı BBP’de kongre yılı olacak

BBP Genel başkan yardımcısı Ayan, 2025 yılının başından sonra kongre yılı ilan edip tüm il ve ilçelerde yeniden yapılandırılacağını belirtti.

Abone Ol

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Zahid Ayan ve MKYK Üyesi Av Batuhan Odabaşı bir takım temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere Niğde’ye geldi. BBP Genel başkan yardımcısı Ayan, 2025 yılının başından sonra kongre yılı ilan edip tüm il ve ilçelerde yeniden yapılandırılacağını belirtti.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Zahid Ayan ve MKYK Üyesi Av Batuhan Odabaşı, Niğde İl başkanlığını ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi.

BBP il binasında açıklamalarda bulunan Genel başkan Yardımcısı Ayan; “Son zamanlarda tırmanarak Artan İsrail terör devletinin bölgeye ateşe doğru sürükleyen terör eylemleriyle meşgul. İsrail önce Gazze'ye yönelik bir harekât başlattı. Burada birçok insanı birçok sivili açlığa, kıtlığa mahkum ederek bir nevi soykırım yaptı. Şimdi de bu kaos ortamını, bu gerilimi Lübnan'a, Beka Vadisi'ne daha da kuzeye doğru taşıma eğiliminde, Suriye işlerine doğru taşıma eğiliminde. Netanyahu ve İsrail terör devleti adeta gözünü kan bürümüş bir şekilde bölgeyi ateşe doğru sürüklemekte” dedi.

TÜRKİYE DOĞU AKDENİZ'İNDE SINIRI OLAN EN BÜYÜK DEVLETTİR

Ayan; “Türkiye Doğu Akdeniz'inde sınırı olan en büyük devlettir. İsrail'in bu saldırgan tutumu, özellikle elektronik harp adına birtakım çağrı cihazlarına yaptığı elektronik saldırı dünyadaki savaş konseptinin hızla değiştiğini Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de yatırımlarını bu yönde yönetmesi gerektiğini özel siber güvenliğin ve elektronik harbi daha çok yatırım yapılmasını, özellikle yazılıma ve yeni yazılımcılar yetiştirilmesi hususunda artık bir milli güvenlik meselesi olduğunu ve daha çok yatırım yapılması gerektiği gözüküyor.

ŞİDDETİN ARTMASI UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞININ ARTMASINDAN KAYNAKLANIYOR

Son zamanlarda artan şiddet eylemleri, özellikle de çocuklara yönelik işlenen suçlarda bir tırmanış var. Ciddi bir artış var. Tabii ki meslek itibariyle avukat olmaması adliyede de çok vakit geçiriyorum. Özellikle çocuklara yönelik suçlarda ciddi artış var. Engellilere, kadınlara toplumda genelde güç dengesinde bir adım geride olan zayıf halkalara yönelik çok ciddi tırmanan bir şiddet var. Yine sporda ve toplumsal olaylarda da ciddi bir şiddetin tırmandığını gözlemliyoruz Tabii ki şiddetin tırmanmasının sebeplerinden biri de yine uyuşturucu gibi madde bağımlılığının kötü alışkanlıklarında çok kolay bir şekilde hızla artması.

YENİ CEZA KANUNU VE İNFAZ KANUNUNDA İDAM CEZASI YER ALMALI

Türkiye'deki ceza kanunu ceza ve infaz mevcut mevzuları bu tip şiddet olaylarına karşı yeterli tedbiri alacak düzeyde değil. Yeterli caydırıcılığı yok. O yüzden artık ben buradan sizin aracılığınızla da bu tartışmayı da tekrar zaten Türk Gündeminde ama gündeme getirmek istiyorum. Türkiye'nin artık çok hızlı bir şekilde yargı reformunu, adımları zaten atılıyor ama devamını getirip Ceza Kanunu'nu, infaz kanunu değiştirmeyle tartışmaya başlaması lazım. Tabii ki burada en çok tartışılan husus yeni ceza kanunu ve infaz kanununda idam cezasının yer alıp al Bunu tartışıyor. Biz parti olarak bizzat tetiği çeken, bombayı patlatan o 7 yaşında, 8 yaşında çocuğun tecavüz edip kör kuyuya atan, doğrudan bizzat bu suçu işleyen kişilerin ıslah edilme olanağını görmediğimiz için hepimiz idam edilmesini Savunan bir siyasi hareketiz. Buradan bu çağrıyla yenilemek istiyorum.

HAL YASASI GÜNDEMİ BİRAN ÖNCE ALINMALI

Türkiye'nin patates ihtiyacının dörtte birinden fazlasını tek başına karşılayan bir şehrimiz Niğde. Şimdi muhtemelen burada da aynı kırsala çıksak patates üreticilerimiz ürün para etmediğinden şikayet ediyorlar. Çünkü burada patates fiyatları bir birimse, büyük şehirlere gittiğimizde bunun dört katı beş katı. Yani tarladaki ürün fiyatıyla, marketteki ürün fiyatı arasında bir uçurum var. Biz bunu yıllardır tartışıyoruz ülke olarak. Bu sadece Niğde'nin veya sadece patates üreticilerinin değil her alanda buğdayından pancarına her alanda problem. Türk çiftçisinin problemi.  Biz Türkiye olarak defalarca bunu sınamamıza rağmen, Pandemide çok ağır bir gıda enflasyonu yaşamamıza rağmen bir hal yasasını gündeme alamadık” dedi.

BBP Niğde İl Başkanı Bünyamin Karataş ise; “Niğde'miz Konya, Adana, Kayseri üçgenine sıkışmış çok temel problemleri olan her ne kadar imar anlamında bir genişleme göstermiş olsa da ciddi anlam Lokomotif sanayilerini bir bir eritmeye devam eden bir il. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türk köylüsüne, Türk çiftçisine bir karış toprak boş koymayacaksınız. Her gördüğünüz saksıdaki toprağı bile ekeceksiniz. Sözüne istinaden Bugün çiftçimizin ekmiş olduğu patates ürünüyle ve domatesiyle başının dertli olduğunu görüyoruz. Hiç kimse ektiği mahsulden dolayı suçlanamaz. Bugün yetkili merciler diyorlar ki efendim çok fazla patates ekilmiş. Plansız bir patates ekimi var. Bu patates ekimini planlamak devletin görevidir. Çiftçimiz doğru patatesi çok ekmiştir. Çünkü Cumhurbaşkanımızın sözü var. Her gördüğünüz toprağı ekin sözüne istinaden çiftçimiz patates ekimini gerçekleştirmiş ve bugün patates rekoltesinin çok yüksek olması gerekçesiyle patates fiyatlarının adeta yerlerde süründüğünü, mazeret gösteriyorlar. Asla kabul etmiyoruz. Bu devletin Tarım Bakanlığı var. Çiftçimizin ekmiş olduğu tarım ürünlerini pekala pazarlayabilir dışarıdan ithal ettiğimiz ürünlere karşı patatesi alma zorunluluğunu getirebileceğimiz ticari anlaşmalar yapabileceğimiz mevzuatlar var. Dolayısıyla buradaki patatesin ya da domatesin para etmemesini çiftçiyi kaderiyle terk etmeyi biz kabul etmiyoruz” dedi.