Casus evde ve işyerinde mi ?

Abone Ol
Türkiye yapay konularla meşgul edilirken casuslar cirit atarken, dünya’da neler oluyor acaba! Casusluk alanında yepyeni bir yönteme geçildi.
 
Casus evlere girdi
Evlerde bulunan cihazların internet aracılığıyla uzaktan okunabilmesi artık mümkün.  Web'e bağlanabilen cihazların casusluk alanında yeni bir yöntem olduğu ifade ediliyor.
 
Artık evlere böcek yerleştirmeksizin cihazlar ile casusluk yapılabilecek. Radyo frekansı ile de cihazların kontrolü mümkün. Dairedeki elektronik cihazlar, verici olarak kullanılabilecek.
 
Yeni dönemde kullanıcıların evlerindeki buzdolaplarından televizyonlara kadar birçok cihaz, CIA'ye veri gönderiyor.
 
Buzdolabı casus olabilir mi?
CIA Başkanı David Petraeus, konuyla ilgili yaptığı açıklamada evlerde bulunan cihazların internet aracılığıyla uzaktan "okunabilmesinin" mümkün olduğunu ve bunun büyük imkanlar tanıdığını söylüyor.
 
WEB'e bağlanabilen cihazların casusluk alanında yeni bir yöntem olduğuna belirten Petraeus’a göre; "Dünya yeni bir döneme girdi. Eve böcek yerleştirme devri bitti. Radyo frekansı ile cihazların kontrolünü sağladık. ARM'nin geliştirdiği yöntemle buzdolabı ve TV de dahil birçok ev eşyasında kullanılabilen düşük güç tüketimine sahip yongalar, CIA'in işini kolaylaştıracak. Bu durumda casusluk kolaylaşırken, içine girdiği cihazların internete girebilmesini sağlıyor. Bu da bilgilerin olduğu gibi dışarıya gidebilme ihtimalini doğuruyor.
 
CIA, bu sisteme geçmek için yaklaşık 4 yıldır özel bir program üzerinde çalışıyordu. 200 özel mühendisin çalışması sonucu elde edilen 'Veri Özelliği Sistemi', diğer istihbarat servisleri tarafından da incelenmeye başlandı.
 
ABD'den çöl ortasına dev telekulak tesisi
Dünyanın en büyük telekulak merkezi ABD'nin Utah eyaletinde inşaa ediliyor. Sadece Google aramalarını, yazışmaları değil, telefon kablolarından geçen tüm bilgileri, alışverişleri, park cezalarını, mahkeme kararlarını takip edecek
 
Dünya’nın en büyük telekulak merkezi
ABD'nin Utah eyaletinde çöl ortasında, her birinin geçmişi didik didik edilmiş 10 bin işçi 93 bin metrekarelik bir binanın inşaatını bitirmeye çalışıyor. ABD'nin en ünlü bilm ve teknoloji dergisi Wired, Ulusal Güvenlik Teşkilatı (NSA) tarafından 2 milyar dolara yaptırılan binayı bu ayki kapağına taşıdı. NSA'nın yeni merkezi Eylül 2013'te tamamlandığında dünyanın en büyük telekulak merkezi olacak. Öyle ki burada masasının başında oturan bir Amerikan ajanı dünyada telefon ve internet kablolarından geçen tüm bilgileri istediği gibi tarayabilecek.
 
Herşeye ulaşabilecekler
İstediği kişinin Google'da yaptığı aramalardan yazdığı e-posta mesajlarına, o güne kadar satın aldığı kitaplardan trafik cezalarının dökümlerine kadar her şeye ulaşabilecek. Aynı kişinin borsada alıp sattığı kağıtlar, iş anlaşmaları, yabancı bir ordudaki ve devlet dairesindeki kayıtları da bu merkezde toplanacak.
ABD'nin eski başkanı George W. Bush döneminde tohumları atılan proje insan hayatının gizliliğini ihlal ettiği için çok eleştirilmişti.
 
Özel şifre kırma birimi
ABD'deki tüm istihbarat birimlerine bilgi servisi yapacak merkez tüm bu bilgileri saklayabilmek için yalnızca bilgisayarlarına 2 bin 500 metrekarelik bir alan ayırdı. Buradaki bilgileri çözmek için özel şifre kırma ekipleri kurdu. Wired NSA'nın yeni merkezinde birikecek bilginin büyüklüğünü açıklamak için şu örneği verdi: Bilim insanları insanoğlunun var olduğu günden beri biriktirdiği tüm bilginin 5 extabit büyüklüğünde olduğunu düşünüyor. NSA'nun Utah'taki merkezinde "milyon exabit" anlamına gelen yottobit birimleriyle işlem yapılacak. Daha basit açıklamak gerekirse: burada biriktirilen bilgiler kağıda döküldüğünde en az 500 000 000 000 000 000 000 sayfa edecek!
 
Utah'ta enerjisini kendi üreten istihbarat binası 7 bin 500 kilo ağırlığındaki bir aracın, saatte 80 kilometre ile duvarlara çarpmasına karşı bile dayanıklı. Merkezin içine girebilmek için 9.7 milyon dolara inşa edilmiş özel bir lobi bölümünden geçiliyor.
 
Jeneratörlerin merkeze aralıksız elektrik vermeye devam edebileceği süre 3 gün.
Su kuyularının günlük pompalama ve saklama kapasitesi 6.2 milyon litre.
Bilgisayarların sıcaklığını kontrol altında tutmak için kullanılan malzeme miktarı 60 bin ton.
 
Türkiye’nin üniversiteleri, profesörleri, uzmanları, istihbarat örgütleri nelerle meşgul acaba!
 
Günün Sözü; Ünvanla makamla saygınlık kazanılmaz. Saygınlık ürettiği ile kazanılır.