Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Bünyamin Kıvrakdal parti binasında yaptığı basın açıklamasında Niğde Belediyesince Zabıta memurları görevde yükselme sınavı sonrasında yaşananları  açıkladı.

CHP Niğde İl Başkanı Bünyamin Kıvrakdal, açıklamasında ;

          10.08.2023 günü Niğde belediyesi kendi bünyesinde çalışanlar arasından , Zabıta memurları görevde yükselme sınavı açmış ve bu sınavı 10 kişi kazanmıştır. Bu kazanan kişileri tekrar belediye mülakata tabi tutmuş ve mülakatta 9 kişiyi kazandırmış bir kişiyi elemiştir.

            Daha sonra elenen kişinin bölge idare mahkemesine başvurusu ve belediyede dikkatli bir kişi tarafından daha önceden belediye komiserliği yapan kişinin kurum bilgisayarından, mülakatların sözlü ve yüz yüze yapılması gerekirken yazılı 10 zarf içerisinde yazılı mülakat olarak kazanan şahıslara verilmesi konusundan somut bilgiler çıkmış,  bu konu üzerine Niğde belediyesinin yapmış olduğu sınavlar şeffaflık ilkesine uygun değil diye mahkeme kararı ile 20.02.2024 günü  iptal edilmiş ,ayrıca sınav komisyonu tarafından 28.05.2024 günü görevde yükselme sınavı  komple iptal edilmiştir.” dedi.

İl Başkanı Bünyamin Kıvrakdal açıklamasının devamında;    28.05.2024 de iptal edilen zabıta görevde yükselme sınavı , 25.07.2024 günü Niğde belediyesinin daha önce kazandırdığı 9 zabıta memurunu herhangi bir yasal sınava tabi tutulmadan görevlendirme yaparak mesleklerinde yükseldikleri iddia edilmektedir. Diğer kazanan fakat Niğde belediyesinin mülakatta elediği kişiyi şu an görev yapmakta olan Niğde belediye başkan yardımcısı Muharrem Çiftçibaşı makamına çağırarak, bu yaptığımız atamalar hukuki değil tamamen  siyasidir, kendimiz karar aldık ve imza attık sende hiç ses çıkarma çoluğuna çocuğuna işine bak dediği iddia  ediliyor.

Biz Niğde Cumhuriyet Halk Partisi olarak , Akp Niğde belediye başkanı sayın Emrah Özdemir’e soruyoruz. Yaptığınız bu hukuka aykırı yasa tanımayan uygulamadan haberiniz var mı? Hangi kanuna göreve atama yaptınız? Yoksa bu atamalardan da, su arıtma tesisi masraflarını halktan almak için muhtarlıklara gönderilen  listeler gibi haberiniz yok mu?

Uzkurt, sanayi ve tarım sektörlerinde önemli projeleri hayata geçiriyor Uzkurt, sanayi ve tarım sektörlerinde önemli projeleri hayata geçiriyor

Niğde halkımız adına cevaplamanızı ve sizi adalete, Niğde halkı için tarafsız çalışmaya davet ediyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Editör: Selim GÖKEL