Projenin amacı katılımcılara çağımızın en önemli çevresel sorunlarının başında gelen biyoçeşitlilik kaybını önlemeye yönelik bilgi ve farkındalık kazandırmak olarak belirlenmiştir. Bu amaca uygun proje kapsamında Türkiye’deki bitki ve hayvan çeşitliliği hakkında bilgi verilmiştir. Endemik türler ele alınmıştır. Milli parklarda yapılan arazi çalışmaları ile endemik, nadir ve nesli tehdit altında olan türlerin izlenmesinde dikkat edilecek hususlara ilişkin uygulamalar yapılmıştır. Ayrıca katılımcılara teknolojik gelişmelerin biyoçeşitlilik izlemede kullanımına dikkat çekilmiştir.

Üniversitenin ilk ve tek 2237-A projesi kapsamında, altı farklı üniversitelerden Prof. Dr. Seher Karaman (Aksaray Ünv.), Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız (Adıyaman Ünv.), Doç. Dr. Sevil Sungur, Doç. Dr. Hakan Karaardıç (Alanya Alaaddin Keykubat Ünv.), Dr. Mühsin Çoğal, Öğr. Gör. Dr. Mert KARIŞ, Dr. Esat Kızılkaya (Isparta Uygulamalı Bilimler Ünv.), Yüksek Müh. Osman Bahadır ÇAPAR, Öğretmen Mehmet Ünlü ve Öğr. Gör. Fatih TÜRE tarafından bir günlük teorik eğitim verilmiştir.

İl Genel Meclisi Eylül ayı son toplantısı yapıldı İl Genel Meclisi Eylül ayı son toplantısı yapıldı

Eğitmenler eşliğinde 22 farklı üniversiteden gelen 30 üniversite öğrencisine Sultan Sazlığı Milli Parkı ve Ramsar alanı ve Aladağlar Milli Parkında uygulamalı eğitim düzenlenmiştir. Uygulamalı eğitim etkinlikleri Doğa Koruma ve Milli Parklar Kayseri İl Şube Müdürlüğü katkıları ile Şef Uğur KAYA mihmandarlığında gerçekleştirilmiştir. Eğitim katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve memnuniyet ile karşılanmıştır. Sultan Sazlığı ve Kapuzbaşı Şalelerinden büyülenen katılımcılar Üniversitemize, TÜBİTAK ve Kayseri İl Şube Müdürlüğüne sağladığı destekten dolayı teşekkür ve minnettarlıklarını sunmuşlardır.

Proje sonunda öğrencilere katılım belgesi ve eğitmenlere ise teşekkür belgeleri takdim edilmiştir. Değerlendirme toplantısında, gelecek yıllarda hazırlanacak projelerle ilgili beyin fırtınası yapılarak, katılımcıların düşünceleri alınmıştır