SGK Niğde İl Müdürlüğü Niğde’de en çok çalışanı olan işletmelere plaket verdi.
16 Mayıs - 22 Mayıs tarihleri arasında SGK haftası olarak kutlanıyor. Hafta kapsamında Niğde SGK İl Müdürü Mustafa Turan, Niğde’de en çok işçi çalıştıran işletmelere teşekkür belgesi verdi.
SGK İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen kahvaltıya Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahri Eker, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, fabrika işletmecileri, STK temsilcileri ve SGK personeli katıldı.
SGK İl Müdürü Mustafa Turan, en çok işçi çalıştıran Birko, Ditaş A.Ş, Işıl tekstil, Çetinkaya Mensucat A.Ş., Durak Ticaret temsilcilerine teşekkür plaketi vererek hatıra fotoğrafı çekindiler.
Sosyal güvenlik kurumunun kişileri ve aileleri iş kazası, meslek hastalığı, malullük, yaşlılık ve ölüm gibi risklerin yol açacağı gelir azalışı veya harcama arttırıcı zararlardan korumak üzere hayata geçirilen bir sistem olduğunu belirterek bir konuşma yapan Müdür Turan: “Ülkemizde Sosyal Güvenlik hizmetleri uzun yıllar Emekli Sandığı, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Bağ-Kur olmak üzere üç ayrı Kurum tarafından yürütülmüştür.
Ülkemizin ihtiyaçlarına cevap verecek güçlü bir sosyal güvenlik sistemi oluşturmak amacıyla çok zor bir reform gerçekleştirilerek üç kurum aynı çatı altında birleştirilmiştir. Böylece sağlık ve sigorta uygulamalarında norm ve standart birliği sağlanmıştır". Kurum olarak 5510 sayılı yasa kapsamında sağladığımız sağlık ve sigorta yardımları kişinin doğumundan ölümüne kadar, hatta ölümünden sonra da eş, çocuk, ana ve babaya devam etmektedir. Geçen on sene içerisinde kurum olarak örgütlenme konusunda büyük mesafeler kat ettik. Hem hizmet kalitesini artırdık, hem de vatandaş odaklı hizmet vermeye devam ederek plan ve projelerimizi yürüttük. E- devlet üzerinden sunulan hizmetlerimizi artırmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.
Turan: “Genel Sağlık sigortasının uygulamaya konması ile ülkemizin yüzde 97 sini sağlık güvencesi altına aldık. Bilindiği üzere sosyal güvenliğin sürdürülebilirliği aktif ve pasif dengesi yani sigortalı olarak çalışanlar ile emekli ve hak sahipleri arasındaki dengenin sağlanması ile mümkün olmaktadır. Gelişmiş ülkelerde 4 çalışan 1 emekliyi finanse ederken ülkemizde bu durum emekliye karşın 1.8 çalışan seviyesindedir. Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan kayıt dişiliğin azaltılması kapsamında yapılan çalışmalar ve rehberlik esaslı etkin denetimler neticesinde kayıt dişilik yüzde 53’ten yüzde 33’e indirilmiştir.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Borhaber sitemize
abone olun.