Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından 2011 yılında yapılan “3.Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilemeye uygun görülen fotoğraflar Niğde Üniversitesi Kültür Sanat Evinde Vali Alim BARUT tarafından açıldı. 5 ayrı kategoride dereceye giren ve sergilemeye uygun görülen fotoğrafların yer aldığı sergi beş gün süreyle gezilebilecek.
Serginin açılışına Vali Alim Barut’un yanısıra Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit, Kurum Müdürleri, bazı siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.
Sergi açılışında bir konuşma yapan İl Müdürü Nizamettin BİLHAN; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığımız tarafından 2011 yılında yapılan “3.Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren ve sergilemeye uygun görülen 74 adet fotoğrafı 5 gün boyunca Niğde Üniversitesi Kültür ve Sanat Evimizde halkımızın ve sanatseverlerin beğenisine sunuyoruz.
Bugün 14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü. Sergi açılışımızı özellikle bu anlamlı güne denk getirerek tarımın belkemiği olan saygıdeğer çiftçilerimize bir hediye sunmak istedik.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın geleneksel hale getirdiği Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda 2011 yılında, 477 katılımcının 2061 eseri fotoğraf jürisi tarafından değerlendirilmiştir. Fotoğrafçılık alanında uzman olan jüri üyeleri oldukça titiz bir çalışmayla; Genel, Çiftçi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çalışanları, Öğrenci ve Denizbank çalışanları olmak üzere 5 ayrı kategorinin derece alan isimlerini belirlemişlerdir.
Anadolu’da hayat bulmuş onlarca medeniyet, insanlık tarihi için kilit taşı olan yüksek bir tarım kültürünü meydana getirmiştir. Bu kültür ve birikimin bir sonucu olarak Anadolu insanı tarımsal üretimi sadece maişet giderici bir faaliyet olarak algılamamış, aynı zamanda edebiyatına, müziğine, sanatına, mimarisine zengin tarım kültürünü destansı bir şekilde yansıtmıştır.
Gerçekleştirdiğimiz bu sergiyle ülkemizin sahip olduğu doğal zenginlikleri ve tarımsal kültür birikimini objektifler aracılığıyla gözler önüne sermek istedik.
Amacı toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek ve tarımı kültürle, sanatla buluşturmak olan bu sergide sergilediğimiz fotoğraflar; 2011 yılında yapılan yarışmaya katılan Genel, Çiftçi - Üretici, Öğrenci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Çalışanları, Denizbank çalışanları ve Jüri özel ödülleri kategorilerinde dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen fotoğraflardan oluşmaktadır. 81 ilimizin farklı güzelliklerini yansıtan bu fotoğrafların Niğde halkının ilgisini çekeceğini ve onlara ışık tutacağını umuyoruz.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın geleneksel hale getirdiği ve DenizBank’ın katkılarıyla gerçekleştirilen yarışmanın bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek. Yarışmaya 7’den 70’e herkes başvurabilecek. Yarışmada Genel, Çiftçi-Üretici, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,DenizBank personeli ve Jüri özel ödülü olmak üzere beş ayrı kategoride başvurular kabul edilecek.
Yarışmaya katılmak isteyenler, 13 Temmuz 2012 tarihine kadar başvuruda bulunabilecekler. 24-27 Temmuz tarihleri arasında ise sonuçlar kamuoyuna açıklanacak. Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni ekim ayı içinde gerçekleştirilecek. Yarışmada dereceye girenlere toplamda 15 bin lira ödül verilecek. Genel kategori birincisi 4 bin lira, ikincisi 3 bin lira, üçüncüsü ise 2 bin liralık ödülün sahibi olacak. Çiftçi-Üretici, Öğrenci, Bakanlık Personeli kategorilerinde ödüle layık görülen fotoğraf sahipleri 2’şer bin liralık ödülü almaya hak kazanacaklar.
Amatör ve profesyonel tüm fotoğraf severlerin katılabileceği yarışmanın başvuru formu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının http://www.tarimyayin.gov.tr adlı internet sitesinden indirebilir. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiler İl Müdürlüğümüzden veya http://www. nigdetarim.gov.tr isimli web sitemizden edinilebilir.” diye konuştu.
Tarım; biyoloji, ekoloji ve iktisadın kesişim noktasında yer almaktadır. İktisadi bir faaliyet alanı olan tarım, üretim ve tüketimin boyutuyla her bireyi yakından ilgilendiren toplumsal, hatta küresel bir sektördür.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Borhaber sitemize
abone olun.