Vali Şimşek’ten “Marka Kent Niğde” Ekibine Başarı Belgesi
Abone Ol
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde’nin tanıtım stratejilerinin belirlenerek yol haritasının oluşturulması amacıyla yaklaşık 22 ay gibi bir sürede tamamlanan Marka Kent Niğde Projesinin hazırlanmasında görev alan akademisyenlere çalışmalarından dolayı başarı belgesi verdi.
Niğde Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen törenle akademisyenlere başarı belgelerini veren Vali Yılmaz Şimşek; Niğde Valiliği koordinesinde Ahiler Kalkınma Ajansı destekleri ile Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, İl Özel İdaresi ve Niğde Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde yürütülen projenin henüz atılan ilk adımlar olduğunu söyledi.
Marka Kent Niğde’nin çok uzun soluklu bir proje olmasına ragmen ilk meyvelerini toplamaya başladıklarının altını çizen Vali Şimşek; “Projede oluşturulan yol haritasının izlenildiği takdirde ilimiz Niğde’yi gerek tanınırlık açısından gerekse ekonomik açıdan çok daha güzel yerlerde görebileceğiz” dedi.
Törenin ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek sözlerinin devamında; “Bilindiği üzere günümüzde kentlerin ekonomik gelişiminde ilin sanayisi, tarımı ne kadar önemliyse turizm de bir o kadar önemlidir.
Bir ilin turizminin gelişmesi için ise önce o ilin tanınırlığının artması gerekir. Bizlerde bu düşünceden hareketle Valiliğimiz, Belediyemiz, Ticaret Odamız, Üniversitemiz ve İl Özel İdaremiz iş birliğinde Ahiler Kalkınma Ajansının destekleri ile “Marka Kent Niğde” projesini hayata geçirdik.
Marka Kent Niğde Projesine başlarken kimsenin söyleyecek sözü kalmamasını istedik. Buradan hareketle "fikir tepsisi" yöntemini kullanarak ikisi Niğde'de olmak üzere Mersin, Adana, İzmir, İstanbul Anadolu Yakası, İstanbul Avrupa Yakası ve Ankara’da toplam sekiz arama konferansı düzenledik. Niğde'de Valilik önünde kurulan çadırda üç hafta süre ile yüz yüze anket uyguladık. Ayrıca internet ortamında anketler düzenleyerek daha geniş bir kitleye ulaşmaya ve fikirlerinden yararlanmaya çalıştık.
Bu süreçte elde ettiğimiz sonuçları 20 Haziran 2019 tarihinde konunun uzmanlarından oluşan geniş katılımlı bir çalıştayda masaya yatırdık ve ilgili kişilerle paylaştık. Daha sonra da elde edilen bulguları bilimsel yöntemlerle analiz ederek sonuç raporunu hazırladık. Söz konusu sonuç raporunu kitapçık haline getirerek de tüm paydaşların ve bilgi kullanıcıların yararlanmasını amaçladık.
Uzun süreçlerden geçerek büyük bir titizlikle hazırlanan proje sonuç raporunun ve ortaya konulan yol haritasının Niğde'nin geleceği için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Fakat proje, bunlarla sınırlı kalmamalı; bundan sonraki süreçte de oluşturulan yol haritasının ivedi bir şekilde uygulamaya girmesidir.
Bu noktada; yerel yönetime, kamu kurum ve kuruluşlarına, meslek örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına ve kent gönüllülerine önemli görevler düşüyor. İlin Valisi olarak sözünü ettiğim tüm kesimlerin ve Niğdeli hemşerilerimin bu konuya duyarlı olacaklarına yürekten inanıyorum.
Bundan sonraki süreçte de proje çıktılarının uygulanmasının takipçisi olacağımı özellikle belirtmek istiyorum. Zira proje sonuçlandıktan sonra başta belediyemiz olmak üzere ilgili kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla Marka Kent Niğde Projesinin gösterdiği hedeflere uluşabilmek için çalışma grupları oluşturduk.
Bu kapsamda atılması gereken adımları planlayıp ciddiyetle takip ediyoruz. tabi ki; bu çabamızın somut çıktılarını da almaya başladık. Ketençimen Kayak Merkezi, Yeşilburç Turizm Köyü, Kent Müzesi, Niğde Kalesi Dönüşüm Projesi, Çiftehan Termal Köyü Peyzaj Düzenlemesi ve Sosyal Tesis Yapım Projelerini bu kapsamda ifade etmek isterim.
Niğde’nin tanıtımı ve geleceği için çok önemsediğimiz bu projelerimizin ilimizin eğitim alanındaki markası Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin akademik personeli ile yürütülmüş olması da ayrı bir gurur kaynağıdır.
Yaklaşık 22 ay süreyle bu projeyi özveri ile yürüten değerli hocalarımızın emeğinin karşılığı olmayacağını belirtmekle birlikte memnuniyetimizin bir ifadesi olarak bugün kendilerine başarı belgelerini veriyoruz.
Proje ekibinin Valiliğimizle olan iletişimini ve projenin sağlıklı bir şekilde yürümesini temin eden Vali Yardımcımız Cemil Kılınç, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Başaran Öztürk, değerli akademisyenlerimiz Prof. Dr. Haluk Bengü, Prof. Dr. Nevzat Topal, Doç. Dr. Arzum Büyükkeklik, Dr. Buket Özoğlu, Dr. Nizamettin Başaran, ve Valilimiz Proje Ofisi çalışanları Ali İlker Atabay ile Abdullah Bay olmak üzere bugüne kadar özverili çalışmaları için tüm emeği geçen kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Projemizin, ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Gelişmelerden haberdar olmak istiyor musunuz?
Google News’te Borhaber sitemize
abone olun.