GÜNCEL

Genel Merkezi Niğde olan Tek Sendika ÖZGÜR-SEN Kuruldu

Sendikanın genel başkanlığına Faik Apaydın, genel başkan yardımcılığına ise Niğde’nin tanınmış siyasetçilerinden Mustafa Ceylan getirildi.

Abone Ol

Genel Merkezi Niğde’de kurulan Özgürlükçü Tekstil İşçileri Sendikası (ÖZGÜR-SEN), tekstil işçilerinin haklarını koruma ve iyileştirme hedefleriyle yola çıktı. Sendikanın genel başkanlığına Faik Apaydın, genel başkan yardımcılığına ise Niğde’nin tanınmış siyasetçilerinden Mustafa Ceylan getirildi.

ÖZGÜR-SEN, yalnızca işçilerin haklarını savunmakla kalmayıp, aynı zamanda kendi menfaatleri doğrultusunda hareket eden sarı ve kırmızı sendikalara karşı da kararlı bir duruş sergileyecek. Bu tür sendikaların işçilerin haklarını gerektiği gibi savunmaması ve işverenlerle işbirliği yaparak işçilerin aleyhine hareket etmesi, sektörde büyük bir sorun teşkil ediyor. ÖZGÜR-SEN, bu sendikaların işçiler üzerinde yarattığı olumsuz etkileri ortadan kaldırmayı ve gerçek anlamda işçi haklarını korumayı amaçlıyor.

Faik Apaydın, sendikanın kuruluş amacıyla ilgili yaptığı açıklamada, işçilerin haklarının etkin bir şekilde savunulması için sadece sendikal bir örgütlenmenin yeterli olmadığını, aynı zamanda işçilerin bilinçlenmesi ve örgütlü mücadeleye katılması gerektiğini vurguladı. Apaydın, “İşçilerin haklarını savunmak için kurulan sendikaların, işçilerin haklarını ihlal eden birer yapı haline gelmesi kabul edilemez. ÖZGÜR-SEN olarak, sarı ve kırmızı sendikaların yarattığı bu adaletsiz duruma karşı da mücadele edeceğiz” dedi.

Mustafa Ceylan ise, sendikanın kuruluşunda sarı ve kırmızı sendikaların işçiler üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, ÖZGÜR-SEN'in bu konuda da aktif bir rol oynayacağını belirtti. Ceylan, “ÖZGÜR-SEN, işçilerin gerçek anlamda haklarını savunan bir sendika olacak. Biz, işverenin menfaatleri doğrultusunda değil, işçilerin haklarını koruma amacıyla hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR-SEN, işçilerin bilinçlenmesi, haklarının farkına varması ve bu hakları etkin bir şekilde savunabilmesi için çeşitli eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri de yürütecek. Sendikanın kuruluşu, Niğde ve çevresindeki tekstil işçileri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanırken, sarı ve kırmızı sendikalara karşı verilecek mücadele, işçilerin daha adil ve eşit çalışma şartlarına kavuşmasına katkı sağlayacak.

Genel başkanlığını Faik Apaydın’ın Genel başkan yardımcılığını Mustafa Ceylan’ın üslendiği ÖZGÜR-SEN; Faik Apaydın, Mustafa Ceylan, Sedat Çetin, Murat Güner, Ahmet Özbaş gibi isimler tarafından Genel Merkezi Niğde olan ilk sendika kurulmuştur.