Niğde'den de Özgür Özel ile bayramlaşmak üzere yüzlerce kişi otobüslerle Ankara'ya gitti. Otobüslerden inen Niğdeliler alana kadar Özgür Özel lehine slogan atarak yürüdüler.

CHP Niğde İl Örgütü Ankara’ya Gitti: “Kayyuma Hayır, Demokrasiye Evet”
CHP Niğde İl Örgütü Ankara’ya Gitti: “Kayyuma Hayır, Demokrasiye Evet”
İçeriği Görüntüle

Kılıçdaroğlu'nun çağrısı üzerine Niğde'den bir minibüs ile 12 kadar kişi Ankara'ya CHP Genel Merkezine gittiği görüldü.

Üeaüüeüeüe

Niğde'de sosyal medya üzerinden yaptığımız taramalarda, Niğde'de CHP lilerin ezici bir çoğunluğunun Özgür Özel'i desteklediği görülürken, partide şuan görev almayan, yada eskiden görev almış azda olsa bazı kişiler Kılıçdaroğlu'nu destekleyen mesaj yayınladılar. Niğde il yönetimini görevden almasını Kılıçdaroğlu'nu etiketleyerek yapanlar oldu. Kılıçdaroğlu lehine paylaşım yapanların altına da olumsuz görüş ve yorum bildiren bir çok kişi oldu. Kılıçdaroğlu lehine beğeni yapanlardan bazı kişilerin de iktidar partisine yakın olduğunu da gözlemledik.

Diğer yandan bazı yine eski CHP'liler ortaya karışık, paylaşımlar yaparken birlik beraberlik mesajı verirken, bazı vatandaşlar ise mutlak bultan yargı kararı ile iktidarın ekonomik sıkıntıyı konuşturmadığı, seçme haklarının iktidar tarafından elinden alındığı, muhalefeti parçalayarak rakipsiz bir seçime gidileceğine dair paylaşımlar yaptılar.

Niğde CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise partisinde yaşananlara, yargı operasyonlarına ve kendisine oy verenlerin talep isteklerine karşı hala sessizliğini koruyor.

...

BUGÜN ANKARA'DA NE OLDU?

Mahkemenin 'mutlak butlan' kararıyla CHP Genel Başkanlığına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, 2.5 yıl aranın ardından CHP Genel Merkezi'ne geldi. Genel Merkez önünde partililere seslenen Kılıçdaroğlu'nun konuşması yandaş medya organları da dahil olmak üzere birçok televizyon kanalı tarafından canlı yayınlandı.

Ak Parti'ye Yakın Ulusal Kanallar Yayın Tercihini Kılıçdaroğlu'ndan Yana Kullandı

TGRT, A Haber, NTV, HaberTürk, TRTHaber, Haber Global, Kanal24, TVNet, Akit Tv, Kılıçdaroğlu'nu canlı olarak verirken, Özgür Özel'e yer vermedi. Tv100 ve Sözcü Tv ve ekranı bölüp her ikisini de verirken, Halk Tv. ise sadece Özgür Özel'in toplantısına yer verdi.

Sosyal Medya ve Youtube üzerinden yayın yapan bir çok kanal ise Özgür Özel'in Güvenpark'daki toplantısını verdi.

...

Mahkemenin "mutlak butlan" kararıyla CHP Genel Başkanlığına getirilen Kılıçdaroğlu, yaklaşık 2,5 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ne gelirken, görevden uzaklaştırılan Özel ise Güvenpark'ta yurttaşlarla bir araya geldi. Katılımın çok yüksek olduğu görüldü.

Özgür Özel cephesinden Güvenpark'ta gövde gösterisi: Yüzde 85 dedi meydan okudu

Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel Güvenpark'ta partililere seslendi. Özel ön seçim teklifi sunarak "Yüzde 85 altında kalırsam aday değilim" dedi.

Özel'den önce konuşma yapan Mansur Yavaş ise "CHP en kısa zamanda kurultaya gitmelidir" diye konuştu.

ÖZEL'İN PAYLAŞIMI

Özgür Özel'in iletişim hesabından yapılan paylaşımda, "Nasıl yeneceksiniz!" ifadeleri kullanılarak Güvenpark'taki kalabalık paylaşıldı.

KALABALIĞIN ARASINDAN YÜRÜDÜ

Özgür Özel, alana kalabalığın arasında yürüyerek geldi.

ÖZEL: BU MESELE ERDOĞAN İLE MİLLETİN MESELESİDİR

Özgür Özel'in konuşmasının satır başları şu şekilde:

"Keşke birilerinin söylediği gibi bu mesele CHP’nin iç meselesi olsa. Bu mesele CHP’nin iç meselesi değildir, Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu meselesi değildir. Bu mesele Recep Tayyip Erdoğan ile milletin meselesidir. Bugün binamız yok, paramız yok ama siz varsınız. Biz Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kurulduğu günden bu yana ilk kez yenen kadrolarız. Biz atanmış değil, seçilmiş CHP'yiz.

AK Parti demokratik bir seçimi asla kazanamayacağını biliyor. İktidarı değiştirmek isteyen tüm siyasi partiler, onların seçmenleri saldırı altındadır. Bu atanma siyasetine direnen ve CHP ile dayanışma gösteren siyasi partiler tarihin en doğru yerindedir.

Burada iktidara yürüyen bir Cumhuriyet Halk Partisi değil, iktidarla yürüyen bir Cumhuriyet Halk Partisi istiyorlar."

ELEKTRİK KESİNTİSİ YAŞANDI

Özgür Özel'in konuşması sırasında alanda elektrik kesintisi yaşandı. Özel'in konuşması iki kez bölündü. Jenaratörün devreye girmesiyle Özel konuşmasına devam etti.

Özel, "Bu saldırılar, bu sabotajlar, bu yargı darbesi, bu görülmedik işler... Bir tek şey isteniyor. Türkiye'de iktidara yürüyen bir Cumhuriyet Halk Partisi değil, iktidarla yürüyen bir Cumhuriyet Halk Partisi istiyorlar. Yemin ederim ki iktidar yürüyüşünden asla vazgeçmeyeceğim" dedi.

"BU MEYDANIN KÜSÜRATI BİLE ORADA YOKTUR"

Özel sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti yenilmezdir diyenlere karşı Cumhuriyet Halk Partisi bütün demokratlarla birlikte AK Parti'yi yendi ve müesses nizama çomak soktu. Kimse bu milleti de bu devleti de küçük görmesin. 21 Mayıs darbesinden sonra bugün buraya gelenler tarihin doğru yerinde duruyor demek kifayetsizdir. Bugün bu meydan tarih yazmaya gelmiştir.

Bu meydanın küsuratı bile orada yoktur. Buradan açıkça söylüyorum. Diplomasız Erdoğan, mazbatasının genel başkan istemektedir. Buna izin vermeyeceğiz.

"DERHAL BİR KURULTAY YAPIN"

Türkiye siyasi tarihine bir kara leke olarak yazılan mutlak butlan kararı kimseye meşruiyet vermez, mazbatasız genel başkan olmaz, yakışmaz, oturamaz. Derhal bir kurultay yapın, partiyi seçilmiş genel başkana kavuşturun. CHP atanmış bir genel başkan kabul etmez! Türkiye'nin demokrasisinin teminatı bu partidir, derhal kurultay istiyoruz. Her delegeyle yarışa varım, kurultay tarihini ilan edin. Sandığı koyalım genel başkanının kim olacağına 2 milyon CHP'li karar versin. Sandıktan kim çıkarsa kurultaya o kişinin genel başkan adaylığıyla gidelim. Ön seçim istiyorum. Sözüm söz eğer Manisa'da 2015 ön seçimine yüzde 84 oy alarak tüm zamanların ön seçim oy rekorunu kırmıştım bu seçimde de yüzde 80 altı oy alırsam talip olmayacağım.

"PARTİ İÇİ İKTİDAR İÇİN BELEDİYE BAŞKANLARIMIZI PARTİDEN ATMAYA NASIL KALKARSINIZ"

Sırf parti içi iktidar için TGRT'nin sözleri benimsenip nasıl belediye başkanlarımızı partiden atmaya, disipline vermeye kalkarsınız?"

"MÜESSES NİZAMA ÇOMAK SOKTUK"

Müesses nizam, değişmeyen aktörleri, siyasetçileri dayatıyor. CHP’nin gençleşmesini, her yaştan kadroların siyasetini hazmedemiyorlar. Biz bu müesses nizamın iki çarkına çomak soktuk. “Atatürk gelse bu delege düzeniyle genel başkan değişmez” denilen kurultayı kazandık. “İkincisi AK Parti yenilemez, 13 seçimde hep Tayyip Erdoğan kazanır” diyenlere karşı tüm demokratlarla birlikte AK Parti’yi yendik ve müesses nizamın tekeline çomak soktuk. Bu millet de, bu devlet de Türkiye’nin kurucu partisine sahip çıktı, bundan sonra sahip çıkacaktır.

"ANITKABİR'E YÜRÜYORUZ... ÜLKESİNİ SEVEN ARKAMDAN GELSİN"

Vakit birleşe birleşe kazanma, vakit birleşe birleşe Türkiye'yi iktidara taşıma vaktidir. Var gücümüzle partideki AKP'nin oyunlarını bozmak için gerekli her şeyi yapacağız. Ya teslim olacağız onlar kazanacak Türkiye kaybedecek ya da bir kez daha hep birlikte çekinmeden, korkmadan, teslim olmadan biz kazanacağız. Var mısınız? Benimle Anıtkabir'e yürümeye var mısınız? iktidar yürüyüşünü başlatalım! Peşimden Anıtkabir'e yürüyoruz. Beni, partisi, ülkesini seven arkamdan gelsin."

ANITKABİR'E YÜRÜYÜŞ BAŞLADI

Özgür Özel konuşmasının ardından Güvenpark'taki kalabalıkla beraber Anıtkabir'e yürümeye başladı

ÖZEL VE YAVAŞ KOL KOLA

Güvenpark'taki buluşmanın ardından Özgür Özel ve ABB Başkanı Mansur Yavaş kol kola Anıtkabir'e yürüdü.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN GENEL MERKEZ ÖNÜNDE KONUŞMASI

Anahtar Parti  Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu Niğde'de
Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu Niğde'de
İçeriği Görüntüle