EKONOMİ

İŞKUR Niğde’de 10 ayda 2 bin 868 kişiyi iş sahibi yaptı

Niğde’de Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından istihdamın artırılması kapsamında İşbaşı Eğitim Protokolleri imzalanmaya devam ediyor.

Abone Ol

İŞKUR Niğde’de 10 ayda 2 bin 868 kişiyi iş sahibi yaptı

Niğde’de Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından istihdamın artırılması kapsamında İşbaşı Eğitim Protokolleri imzalanmaya devam ediyor. Niğde genelinde 01 Ocak ile 31 Ekim tarihleri arasında İŞKUR İl müdürlüğü 2 bin 868 kişiyi iş sahibi yaptı

Niğde Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yapılan açıklama şu şekilde; “ Niğde Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) tarafından istihdamın artırılması kapsamında İşbaşı Eğitim Protokolleri imzalanmaya devam ediyor. İşbaşı Eğitim Programları sayesinde kişiler iş başımda öğrenerek tecrübe ve iş disiplini kazandırmak hedefleniyor. İşverenler tarafından eleman istihdamında iş becerisinin yanında artık iş tecrübesinin de ön planda olması İşbaşı Eğitim Programlarının önemini ortaya koyuyor. İşsizlikle mücadelede uygulanan aktif işgücü programları hem iş arayan hem de işverene doğrudan katkı sağlıyor, işbaşı eğitim programları sayesinde işverenlerin nitelikli eleman bulma ihtiyacı karşılanıyor, bu kapsamda en az iki çalışanı bulunan işverenlerin işbaşı eğitim teşvikinden faydalanmaya davet edildi. Niğde İŞKUR İl müdürlüğü olarak 1 Ocak - 31 Ekim tarihine kadar il genelinde 2 bin 868 vatandaşı iş sahibi yaptık” denildi.

İŞKUR İl müdürlüğü tarafından yapılan açıklamasın devamında ise şunları söylediler; “Niğde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve işin işte öğrenilmesini sağlamak amacıyla, özel sektör işyerleri ile işbaşı eğitim programları düzenlenmektedir. Aktif İşgücü Hizmetleri kapsamında düzenlenen İşbaşı Eğitim Programlarına işveren ve işsiz vatandaşlarımızca yoğun ilgi gösterilmektedir. İşbaşı eğitim programları kapsamında imalat, toptan ve perakende, sağlık ve sosyal hizmet sektörleri başta olmak üzere birçok farklı sektörde, gençlerin meslek edinmeleri, işbaşında mesleki bilgilerini pekiştirmeleri sağlanmaktadır. Uygulanan programlar ile nitelik gerektiren mesleklerde tecrübe aktarımları yolu ile mesleklerin sürekliliği de sağlanmaktadır. İşsizlikle mücadelede uygulanan aktif işgücü programları hem iş arayan hem de işverene doğrudan katkı sağlıyor, işbaşı eğitim programları sayesinde işverenlerin nitelikli eleman bulma ihtiyacı karşılanıyor, bu kapsamda en az iki çalışanı bulunan işverenlerin işbaşı eğitim teşvikinden faydalanmaya davet ediyoruz” denildi.