Uzmanlardan doğalgaz kullanımında güvenlik ve verimlilik sağlayan tedbirlerin kış kendini hissettirmeden önce mutlaka alınması konusunda uyarılarda bulundu.

Furkan Mete, Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Olarak Göreve Başladı
Furkan Mete, Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Olarak Göreve Başladı
İçeriği Görüntüle

Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte Niğdelilere baca temizliği, kombi, şofben, soba gibi yakıcı cihaz bakımlarının bir an önce yapılması çağrısında bulunan uzmanlar hem güvenlik hem de enerji tasarrufu için baca ve kombi bakımlarının mutlaka yapılması gerektiğini hatırlattı.

MUTLAKA DÜZENLİ BAKIM YAPTIRIN

Kış dönemlerinin yaklaşmasıyla kombilere binen yükün arttığını hatırlatan uzmanlar, yetkili servislerce cihazlara mutlaka bakım yapılmasını, İtfaiye tarafından yetkilendirilmiş firmalarca bacaların temizlik, bakım ve onarımlarının yapılmasının oluşabilecek tehlikeleri bertaraf edeceği bildirildi.

GÜVENLİK VETASARRUF İÇİN MENFEZLERİ KAPATMAYIN

Sıklıkla soğuk hava, ses ve toz şikâyetleriyle menfezlerin kapatıldığı bilgisini uzmanlar, menfezlerin güvenlik açısından çok önemli olduğunu ayrıca, cihazların yanması için gerekli oksijenin içeri girmesini sağlayarak enerji tasarrufu imkanı sunduğunu vurguladı.