Niğde ve Bor İlçesinde gece saatlerinde şehir içinde egzoz filtrelerini açan motosikletler vatandaşları rahatsız ediyor.

Niğde il merkezinde cadde ve sokaklarda yüksek sesli motosikletlerin çevreyi rahatsız etmesine tepki gösteren vatandaşlar yetkilileri göreve davet etti. Motosiklet  sayısının bir hayli fazla olduğu Niğde’de  otomobil sürücüleri ve vatandaşlar yaşanan gürültü kirliliğinden bir hayli dertli. 

Niğde sokaklarında cirit atan motosiklet sürücüleri zaman zaman da egzozdan çıkardıkları adeta patlamayı andıran seslerle evinde olan vatandaşlara korku dolu anlar yaşatıyor. Niğde’de özellikle gece saatlerinde şehir içinde egzoz filtrelerini açan motosikletler vatandaşları rahatsız ediyor. Egzoz susturucuları sökülen ve normalin çok üzerinde ses çıkararak çevreyi rahatsız eden motosiklet sesinden rahatsız olan Niğdeli vatandaşlar polis ekiplerinin denetimlerini artırmasını istiyor. 

Gazetemize ulaşan vatandaşlar gece saatlerinde şehir merkezinde yüksek egzoz sesi çıkaran ve egzoz patlatan sürücülerden şikayetçi olduklarını belirtiyorlar. 

VATANDAŞLARI ÇİLEDEN ÇIKARIYOR
Çok sayıda şikayete konu olan motosikletlerle ilgili bir vatandaşımız gazetemize gönderdiği ihbarda, “Şu akşamları araba egzoz patlatanları ve motorlarla aşırı ses yapanları haber yapmanızı rica ediyorum. Uyurken yatağımızdan uyandırıyorlar. Egzoz patlamaları adeta silah sesine benziyor ve çoluk çocuk herkes korkuyor. Denetim yapılmasını istiyoruz” dedi. 

YETER ARTIK!  NİĞDE GÜRÜLTÜ ÇÖPLÜĞÜ DEĞİL

Şehir merkezinde ölüme meydan okuyarak cirit atan, aşırı hız sebebiyle trafik güvenliğini tehlikeye atan ve abartılı sesleri nedeniyle vatandaşları rahatsız eden bu motorlar için tepki gösteren Niğdeliler toplasan bir elin parmağını geçmeyen 5 bilemedin 6 kendini bilmezin verdiği bu mağduriyet ve rahatsızlık karşısında gerekli denetimlerin sıklaştırılmasını rica ediyoruz.

Niğde en sinirli kentler arasında Niğde en sinirli kentler arasında

Modifiye yapılarak egzoz filtrelerini açan motosikletler gürültü kirliliği yaratırken trafiği de tehlikeye atıyor. Bu sorumsuzluklarıyla hem insanları yaptıkları sesle rahatsız ediyor hem de olabilecek kazalarla insan hayatını hiçe sayıyorlar.

Trafik kontrolünün yapılmadığı geç saatleri özellikle tercih eden motorcular, çıkardıkları gürültüyle vatandaşın uykusunu bölüyor, çevreye ciddi rahatsızlık veriyorlar” dediler. Motor sesiyle uykularından kalktıklarını belirten vatandaşlar, sabah işe gideceklerin, uyuyan bebeklerin ve yaşlıların bu seslerden çok rahatsız olduğunu ve bu kişilere karşı önlem alınması gerektiğini belirtiyorlar.

OTOBÜS ŞOFÖRLERİ EĞİTİMSİZ, SABIRSIZ

Özellikle şoförlerinin  sık sık kornaya basmaları da zaten sıcaklardan ve ekonomik sıkıntıdan bunalan Niğdelileri çıldırtıyor. Niğde'yi yönetenlerin bir gün şehirde dolaşmalarını ve otobüslerin düdük seslerini izlemelerini isteyen vatandaşlar denetleme istiyor. 

Editör: Selim GÖKEL