SAĞLIK

Niğde Devlet Hastanesi günde 7 bin hastaya hizmet veriyor

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çetinkaya 2023 yılı değerlendirme basın toplantısı düzenlendi.

Abone Ol

Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çetinkaya 2023 yılı değerlendirme basın toplantısı düzenlendi.  Hastane idari yöneticilerinin de bulunduğu toplantıda hastanenin gerek fiziki yapısı gerekse hekim ve poliklinik durumları hakkında da bilgiler verdi. 

NİĞDE TARİHİNDE İLK OLAN  BÖLÜM HEKİMLERİ VAR.

Başhekim Çetinkaya, Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 3 binada hizmet verdiklerini belirti ve konuşmasında; “ Şuanda hastanemize yeni bir doktor gelse açabileceğimiz poliklinik yeri kalmadı. Nerede boşluk varsa biz orayı poliklinik haline dönüştürdük ve oralarda hizmet vermeye çalışıyoruz. Hekim olarak da bir iki bölümde eksik olmakla birlikte hemen hemen bütün yan dalları tamamladık. Mesela Niğde tarihinde olmamış Çocuk endokrin doktoru geldi. Niğde tarihinde olmamış çocuk nöroloji  dokromuz geldi, Niğde tarihinde hiç kalıcı olmamış hemolotoji uzmanımız geldi. Yine bu güne kadar olmamış iki tane onkoloji uzmanımız geldi. Bu zamana kadar kemoterapi hastalarının hepsini il dışına gönderiyorduk. Şuan göndermiyoruz ama sizde takdir edersiniz ki, bazı onkolojik cerrahi branşlarda mesela  kadın doğum onkoloji bizde yok onları da mecburen göndermek durumunda kalıyoruz.” Dedi.

240 HEKİM İLE HİZMET YOĞUN HİZMET VERİYORUZ

Bazen şunları duyuyoruz, hastane yapılıyor içinde doktor yok. Hayır öyle değil, bizim şuan da 174 tane uzman hekimimiz var. 50 kadar pratisyen hekim ve asistanlarımız ile birlikte toplam 240 büyük  hekimimiz var. Dolayısı ile bizim yeni açtığımız hastane ile hekim sorunumuz olmayacak. Lakin Türkiye’deki hekim dağılımının düzensizliği nedeni ile bazı bölümlerde eksiklikler olabiliyor. Mecburi hizmetini yapan hekim memleketine veya büyük şehirlere gidebiliyor, özel sektöre geçebiliyor. Bizim eksik olduğumuz 3 ayrı bölümümüz var. Göğüs hastalıkları, cildiye ve radyoloji bölümünde hekim eksiğimiz var. Onun harici bütün bölümlerde çok  güçlüyüz. 15 dahiliyecimiz var. 15 radyoloğumuz var. Anestezi uzmanlarımız var. Gözden sıra konusunu çok duyuyoruz, sizlere de şikayetler geliyordur. Şuan 10 göz polikliğimiz var. Randevu sisteminde sıra olmayabiliyor, ama hastanemize gelip muayene olamayan yok" dedi

HASTANEDE 11 AYDA 1 MİLYON 307 BİN HASTA MUAYENE OLDU

2023 yılının 11 aylık döneminde hastanede acil servis dahil olmak üzere 1 milyon 307 bin 646 hastanın muayene edildiğini belirten Başhekim Çetinkaya, “2023 yılında hastanemizde ayaktan muayene sayısı (acil dahil) 1 milyon 307 bin 646’dır. Acil muayene sayısı 443 bin 742, ayaktan muayene sayısı (acil hariç) 863 bin 904, yatan hasta sayısı 32 bin 335 ve yatılan gün sayısı 121 bin 526’dır’ dedi. 

RANDEVU ALIP GELMEYENLER 70 BİNE YAKLAŞTI

2023 Yılında 69 bin 634 kişinin aldığı doktor randevusuna gelmediğini belirten Başhekim Dr. Öğr. Üyesi  Yakup Çetinkaya; “Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alıp gelmeyen ya da randevusundan önce aynı branşta muayene olanların 15 gün süreyle yeni randevu alamayacağını, bu nedenle vatandaşlarımız aldıkları randevulara gelemeyeceklerse randevularını iptal etmeleri gerekmektedir. İlimizde 2023 yılı içerisinde 476 bin 982 kişi aldığı doktor randevusuna gelirken, 69 bin 634 kişi ise aldığı doktor randevusuna gelmediğini. Ayrıca 863 bin 904 hasta ayakta muayene edildiğini ifade etti.

HASTANEYE GELEREK SIRA BULMAK DAHA KOLAY

Telefon veya internetten randevu alamayanlar hastaneye gelerek sıra alabiliyorlar. Son 11 ayda  Hastaneye gelerek muayene olan sayısı 386 bin 922 kişi. Hemen hemen randevu – MHRS üzerinden tedavi için gelen hasta sayısına yakın. İnternet ve telefon ile randevu almak isteyip sıra bulamayan hastaların hastaneye gelmeleri durumunda hemen hemen bütün polikliniklerden sıra verildiğini belirten Başhekim Dr. Çetinkaya, hemşerilerimizin randevu sistemi haricinde de sıra alıp doktora görünebileceklerini iletti.

GÜNLÜK 7 BİN KİŞİYE SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR

Hastanenin yatak kapasitesinin 545 olduğunu belirten Çetinkaya, hastanede ayakta, acil serviste ve yatan hasta olarak 1 milyon 307 bin 646 kişinin tedavi edildiğini söyledi.

Çetinkaya, 476 bin 982 kişinin hastane randevusu alıp, 69 bin 634 kişinin ise randevusuna gelmediğini belirterek, şunları kaydetti: "Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 3 binada hizmet vermekteyiz. Hastanemizde boş bulduğumuz her alanı polikliniğe çevirerek hastalarımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra hastanemiz günlük ortalama 7 bin kişiye sağlık hizmeti veriyor, bunların 2 bin tanesi acil, 4500- 5000 arası hastalara da poliklinik hizmeti veriyoruz. Hastanemizin pediatri, yeni doğan yoğun bakım bölümlerimizin doluluk oranı yüzde 90." ifadelerini kullandı.