Resmi Gazetede, Çiftehan Termal Kaplıca Tesisleri Adana il sınırına yakın olmasına rağmen! Niğde ilinde gösterildi.
Aksaray il sınırına çok yakın ama Niğde sınırları içerisinde Narlı Göl var. Buraya sondaj atıldı ve termal su çıkartıldı. Termal tesisler kuruldu çalışıyor. Bu bölge Resmi Gazete de ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünce “Niğde – Aksaray Birlikte Termal Turizm Merkezi” olarak gösterildi.
Geçtiğimiz yıl Narlı Göl’ü Borhahaber.net ekibi olarak ziyaret etmiş, burada ki ilgisizliğe ve şikayetlere dikkat çekmiştik.
Haberimizin başlığı da ilginçti…
Narlı Göl Niğde için bir şans ama…
Önceki haberimiz için Tıklayın
Haber: Selim GÖKEL
****
Diğer illerde bulunan Termal – Kaplıca Tesisleri ise şöyle.
Resmi Gazete'de 20 Ocak'ta yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile İzmir'de Bayındır, Sakarya'da Taraklıilçeleriyle Kütahya'da merkeze bağlı Ortaca köyü de Termal turizm merkezi ilan edildi ve merkez sayısı 82'ye yükseldi.
"Emet", "Emet-Günlüce", "Gediz-Ilıcasu", "Gediz-Murat Dağı", "Hisarcık-Esire", "Merkez-Ilıca Harlek", "Merkez-Ortaca", "Simav-Eynal, Çitgöl ve Naşa", "Tavşanlı-Göbel" olmak üzere toplam 9 Termal turizm merkezine sahip Kütahya, merkez sayısı en fazla olan il konumunda bulunuyor. Kütahya'dan sonra en fazla merkeze sahip iller, Balıkesir (8), İzmir (6), Manisa (5) ve Denizli(5) olarak sıralandı.
Kütahya dışındaki illerde yer alan Termal turizm merkezleri şöyle:
"Balıkesir (Balya-Şifa, Bigadiç-Hisarköy, Edremit-Güre, Gönen-Termal, Gönen-Ekşidere, Manyas-Kızık, Sındırgı-Hisaralan, Susurluk-Kepekler), İzmir (Balçova, Bayındır, Dikili, İnciraltı, Seferihisar-Doğanbey), Afyonkarahisar (Heybeli, İhsaniye-Gazlıgöl, Ömer Gecek, Sandıklı-Hüdai), Çanakkale
(Ayvacık-Tuzla, Çan-Etili-Tepeköy, Ezine-Kestanbol, Yenice-Hıdırlar), Manisa (Kula-Emir, Salihli-Kurşunlu, Turgutlu-Urganlı, Demirci-Hisar), Yozgat (Boğazlıyan-Bahariye, Sarıkaya Gelişme Alanı, Sarıkaya, Sorgun), Ankara (Haymana, Kızılcahamam, Kızılcahamam-Seyhamamı), Denizli (Akköy-Gölemezli, Buldan-Tripolis, Termal), Erzurum (Ilıca, Olur-Ilıkaynak, Pasinler), Sivas (Kalkım Balıklı Kaynak, Kangal-Balıklıçermik, Sıcakçermik), Aydın (Buharkent, Tralleis), Bursa (Dağyenice, Mustafakemalpaşa-Tümbüldek), Eskişehir (Kızılinler, Mihalgazi-Sakarıılıca), Sakarya (Akyazı-Kuzuluk, Taraklı), Samsun (Havza-25 Mayıs, Havza-Kaplıca), Uşak (Banaz-Hamamboğazı, Örencik),Yalova (Armutlu-Termal, Yalova-Termal), Amasya (Terziköy), Ağrı (Diyadin-Köprü Yılanlı Davut Çermikleri), Bingöl (Ilıcalar), Bolu (Karacasu), Diyarbakır (Çermik), Kocaeli (Gölcük-Yazlık), Konya (Ilgın),Nevşehir (Kozaklı), Niğde (Çiftehan), Osmaniye (Haruniye), Rize (Çamlıhemşin-Ayder), Tokat (Reşadiye-Zinav)"
Merkezlerden 7'si ise Yozgat-Kırşehir, Aydın-Denizli, Denizli-Burdur, İzmir-Manisa, Kırşehir-Ankara-Aksaray, Niğde-Aksaray, Elazığ-Tunceli illerinin sınırlarında kaldığı için birlikte Termal turizm merkezi ilan edildi.