Niğde’de son dönemde aralıklarla yağan yağmur başta çiftçi olmak üzere geçimini topraktan kazanan üreticileri sevindirdi. Niğde’ye düşen yağış miktarı buğday ve hububat üreticisi için büyük umut oldu. Kurak bir kış mevsimi geçiren Niğde’de bahar yağışları çiftçiyi memnun etti.
Niğde’de barajlardaki su seviyesinin kritik olduğu bir dönemde gelen son yağışlar çiftçiyi ve üreticiyi sevindirdi. Niğde’de Nisan ve Mayıs aylarında aralıklarla yağan yağmurun kendilerini sevindirdiğini belirten çiftçiler, yağışların kendileri için büyük umut olduğunu söylediler. Yağışların kendileri için büyük oranda can suyu olduğunu belirten çiftçiler, “Bu yağışları aslında daha önce bekliyorduk. Niğde’de geçen senelere göre kış mevsiminde beklenen yağış olmadı. Bu yağışlar beklediğimiz bir yağıştı. Tarım arazileri ve bizler adına son derece ümit verici ve sevindirici bir durum oldu” dediler.
Niğde’de bahar yağışları çiftçiyi memnun etti
Niğde’de son dönemde etkili olan yağışların ardından barajlardaki ve sulama göletlerindeki su seviyesinde ciddi artış gözlemlendi.
Yorumlar
Niğde'de İçme Suyu İhtiyacınızı Nasıl Gideriyorsunuz?
Ankete Katıl
Trend Haberler

Yazar Ahmet Haşim 1919'da Niğde'nin İçler Acısı Halini Yazmış

Patates Çiftçisi Eylemde...

Fatih Altaylı Niğde'deki "DEM" Hassasiyetli O Köyü ve Tutumunu Merak Ediyor

Altunhisar’da Yılların Sorunu Çözülüyor