Trafik denetimlerinde 2 bin 431 araca 2 milyon 638 bin ceza kesildi Trafik denetimlerinde 2 bin 431 araca 2 milyon 638 bin ceza kesildi

Niğde’de sayıları her geçen gün artan kurye ve lokantaların paket servisleri için kullandığı motosikletlerin trafik kurallarını hiçe saymalarına tepkiler artıyor.

Niğde genelinde son yıllarda sayıları her geçen gün artan motosiklet veya elektrikli bisiklet kullanan kuryelerin trafik akışı içerisinde sergiledikleri hareketler ve birçok trafik kuralını hiçe saymaları sürücüler kadar yayalarında tepkilerine neden olmaya devam ediyor.

Ulusal olarak markalar adı altında ürün sevk eden motosikletli kuryeler ile lokantalara ait olan motosiklet ve kullanıcılarında şikayet eden otomobil sürücüleri, motorlu kuryelerin tüm trafik kurallarını çiğnediklerini belirterek, “Son aylarda şehrin her bir köşesinden çıkan motosikletlerin birçoğu neredeyse tüm trafik kurallarını çiğniyorlar. Bu konuda bir kriter var mı bilmiyoruz ama trafik için artık büyük risk oluşturmaya başladılar.

Ulusal markalarda çalışan kuryeler koruyucu kask ve kıyafet kullanırken diğerlerinde hiçbir şey yok. Trafik ışıklarında en arkadan en öne kadar çıkıyor bazıları da ışıklara uymadan basıp gidiyor. Her an sağımızdan veya solumuzdan çıkacak motorları beklemekten yorulduk artık. Kimsenin ekmeğiyle derdimiz yok ama bir kural ve kaide ile bu iş yapılmalı” dediler.

Motorlu kuryelerin kaldırımlardan gittiğini ve yaya trafiğini de tehlikeye attığını belirten yayalar ise, “Kaldırımlar dahil olmak üzere her yerde ortaya çıkan bu araçlar artık yayaların hayatlarını tehlikeye atmaya başladılar. Lokantalar veya dürümcülerin servisleri ne yazık ki her yerden çıkıyor ve üzerimize motosiklet sürtüyorlar. Bunlara birileri dur demeli. Sonra oluşan kazalarda hep mağduru oynuyorlar” dediler.

Editör: Batuhan YILMAZ