Niğde’de Uçurtma Şenliği ile gökyüzü renklendi Niğde’de Uçurtma Şenliği ile gökyüzü renklendi

Niğde’deki Aladağlar, Karagöl vb. yerlere gelen yerli ve yabancı doğa tutkunları belirlenecek bölgelere karavan ve çadır için alanlar kurulmasını talep ediyor.

Kapadokya bölgesinin açılan kapısı olan ve keşfedilmemiş tarihi alanları ile yatırım bekleyen Niğde turizm konusunda diğer illerden farklılığı olan doğal turizm alanlarına ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle Aladağlar bölgesi ile Ulukışla Karagöl bölgelerine gelen doğaseverler gruplar halinde yürüyüşlerini yaparken bölgede kamp yapacak alan bulamamaktan şikayetçi. 
Niğde’nin Türkiye’de bulunmayan pek çok özelliği olduğunu ifade eden doğaseverler, “Kapadokya’nın el değmemiş yani bozulmamış mirasının saklandığı alanlar kadar doğal alanlar konusun da eşine zor rastlanır bir yerdeyiz. Türkiye’nin pek çok ilinde benzeri alanları elbette görmek mümkün. Ancak doğa ve tarihin iç içe bulunduğu bir ilde hem dağ hem ova hem de vadi vb. doğa turizmini bir arada toplamak gerçekten mümkün değil. Bölgede turizm konusunda yapılan yatarımlar yetersiz ancak ülkemizde artık karavan ve çadır kamplarına ilgi artıyor. 

İnsanlar artık otel odalarına kapanmak yerine mevsimine göre ülkenin değişik yerlerinde kamp yapmak istiyor. Niğde bunun için güvenilir yerlerden bir tanesi. Gezdiğimiz köy ve kasaba sakinleri gerçekten misafir sever. Bölgeler daha el değmediğinden hala temiz ve doğal. Tahir ile iç içe bir alan var. Turizmde artık yıldızlı oteller daha çok sahil kenarları ile kayak merkezlerinde kalmaya başladı. 
Bu bölgelerdeki iklim şartları klimaya ya da ısınma ihtiyacı gerektiğinden otel turizmi bu bölgelerde devam ediyor. Pandemi ile birlikte insanların doğaya ilgileri artmaya başladı. Bundan 5 sene öncesine kadar kimsenin ilgi göstermediğ4i çadır kaplarına ilgi her geçen gün artıyor. Niğde bu anlamda şanslı illerden birisi konumunda. Doğa sporu yapmak isteyen insanlar Niğde’yi tercih etmek istiyor, fakat bölgenin en büyük eksikliği Aladağlar, Demirkazık bölgesinde ve Ulukışla Karagöl bölgesinde karavan ve çadır için uygun şartların sağlanamaması. Bu bölgelerde çeşitli çadır alanları ve karavan alanları oluşturulursa otel eksikliği tersine bir avantaj haline gelebilir. Özellikle yerli turistler artık bu türden etkinliklere daha fazla ilgi gösteriyor. Hem ekonomik hem de bir defa katılan artık bu etkinliklerden kopamıyor. Niğde bu avantajını çok iyi kullanmalı” dediler. 

Editör: Selim GÖKEL