Hayat boyu Öğrenme etkinlikleri kapsamında Niğde halk Eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslarda kursiyerle tarafından yapılan El Sanatları Sergisi Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenle açıldı.
Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen sergide Niğde Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan kurslarda yapılan ürünler sergilendi. Sergide Niğde'ye özgü ürünlerin yanı sıra; Geri dönüşüm malzemelerden elde edilen eserler, Giyim Üretim Teknolojisi, El Sanatları, Dikiş- Nakış, Takı-Tasarımı, Filmografi, Rölyef, Ahşap Boyama alan ve dallarında birçok ürün ve yapılan eserler sergilendi.
Serginin açılışında konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik; “bu hafta sadece okumanın okul yıllarında değil vatandaşlarımızın hayatlarının her evresinde devam ettiğini vurgulamak için önemlidir. Eğitim beşikten mezara kadardır. Bu manada hayat boyu öğrenmesi bireyin her koşulda öğrenimini sündürebilmesini sağlayan esnek bir eğitim modelidir. Niğde halk eğitim merkezi müdürlüğü bu anlayışı benimsemiş ve birçok projeyi hayata geçirmiştir. Halk eğitim merkezlerimizin içerisinde öğrenme azmi bulunan her vatandaşımıza hizmet vermektedir. İl merkezinde açılan sanat spora kadar hayatın her alanında bu hizmetler sunulmaktadır. İçerisinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılı içerisinde de 24 bin 448 kursiyer Bin 110 kursla buluşmuştur. Bu kursiyerlerimizin içerisinde 13 bin 653 kadın kursiyerimizin bulunması bizleri ayrı mutlu etmiştir. Sergi alanında el sanatları, giyim, resim hüsnühat gibi birçok kurslarda düzenlenen eserler yer almaktadır. Halk eğitim merkezimizin açtığı kursları sadece beceri öğrenmek gibi görmek yerine meslek öğrenmek gibi görülmelidir. 2023-2024 eğitim öğretim yılında Bin 110 kursun açılmasında büyük emekleri olan İl Milli Eğitim Müdürümüze, Halk Eğitim Merkezi Müdürümüze ve kurslarda görev yapan kurs öğreticilerimize teşekkür ederim” dedi.
Niğde Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Çetin; “ Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman her yerde herkes için eğitim vizyonunu belediye başkanlarımız, mahalle ve köy muhtarlarımızı ve sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştiriyor, tüm vatandaşlarımızın eğitime erişimini kolaylaştırmaya, eğitimin ihtiyaçlarını sağlamaya, hayat boyu öğrenmelerini sağlıyoruz. Hayat boyu Öğrenme kapsamında 75 farklı alanda 3 bin 746 farklı kurs olarak çok büyük bir çeşitlilikle karşımıza çıkmaktadır. Kişisel gelişim alanlarından el sanatlarına, yabancı dillerden geleneksel sanatlardan hayat boyu öğreniyoruz, öğrenirken aynı zamanda milli birlik ve bütünlük içinde kültürel kalkınmayı hızlandırıyoruz” dedi.