Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Siberay Farkındalık Faaliyetleri kapsamında “IBAN Kiralamak Suçtur” temalı bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi.

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen etkinlik; Niğde İl Emniyet Müdürlüğü, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirildi.

Çalışma kapsamında il genelinde özellikle genç nüfusun yoğun olarak bulunduğu kafe, restoran ve benzeri iş yerlerine “IBAN Kiralamak Suçtur” temalı afişler asıldı. Ekipler tarafından vatandaşlara, banka hesaplarının üçüncü kişilerce kullanılmasına izin verilmesinin ciddi hukuki sonuçlar doğurabileceği anlatılarak dolandırıcılık ve kara para aklama gibi suçlara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Niğde’de Trafik Denetimleri Sıkılaştırıldı. Park Cezaları da  Bıktırdı!
Niğde’de Trafik Denetimleri Sıkılaştırıldı. Park Cezaları da Bıktırdı!
İçeriği Görüntüle

Yetkililer, özellikle gençlerin ve öğrencilerin kolay kazanç vaadiyle yapılan tekliflere itibar etmemeleri gerektiğini belirterek, şüpheli durumların ivedilikle güvenlik birimlerine bildirilmesi çağrısında bulundu.

Siber suçlarla mücadele kapsamında farkındalık çalışmalarının önümüzdeki süreçte de aralıksız sürdürüleceği ifade edildi.

9C0Fd3D3 3919 40Ee A1Bf 60C110C65Cab