Niğde’de kiralık ev sıkıntı çığ gibi büyüyor, vatandaş sıkıntıyı mültecilere bağlıyor, Emlakçı Fatih Kılıç ise depreme ve ekonomik sıkıntılara bağlıyor.

Gürer: “Niğde’nin Tarihi Zenginlikleri Turizme Kazandırılmalı” Gürer: “Niğde’nin Tarihi Zenginlikleri Turizme Kazandırılmalı”

Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde’de kiralık konut sıkıntısı her geçen gün büyüme devam ediyor. Kent genelinde kiralık konut bulmakta zorluk çekilirken, bulunan kiralık daireler ise 10 bin TL ile 30 bin TL arasında fiyat isteniyor.

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Niğde’de eğitim görmek isteyen Üniversite öğrencileri kiralık ev bulmakta sıkıntı çekerken emlakçılar ise kiralık ev yok demeden yorulduklarını belirttiler.

MÜLTECİLER DOLAYI EV SIKINTISI ÇEKİLİYOR

Kiralık ev bulamayan vatandaşlar, bütün ülkede olduğu gibi, Niğde’de mültecilerin çokluğundan şikayet ediyorlar. Niğde’de binlerce mülteci ailenin olduğunu, hükümetin mülteci politikasından dolayı kiralık ev sıkıntısı çektiklerini ilettiler.

6 Şubat asrın felaketi olarak tabir edilen depremlerden sonra ülke genelinde olduğu gibi Niğde’de konut sıkıntısının yaşanmaya başladığını belirten Niğde’de Emlakçılık yapan Fatih Kılıç; “ 2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala biz emlakçılara günlük 10 ile 15 kişi gelip kiralık daire soruyorlar. Ama ilimizde yaşanan konut sıkıntısı nedeniyle kiralık konut olmadığını belirtiyoruz” dedi.

İNŞAAT MALİYETLERİ ARTTI KONUT ARZI AZALDI

Niğde’de müteahhitler çok ama inşaat malzemelerindeki fiyat artışı durdurulamadığından konut yapmadıklarını belirten Kılıç; “2024-2025 Eğitim yılının başlamasına sayılı günler kala öğrencilerimiz ilimize gelip konut aramaya başladılar. Niğde’mizde de ülkemizde olduğu gibi 6 Şubat depremlerinden sonra yaşanmaya başlandı. Konut sıkıntısının yaşandığı gibi kira fiyatları da aşırı bir şekilde yükseldi. Öğrencilerin kiralık daire bulması yüzde 0’a kadar düştü, yani imkansız durumda. Niğde’de kira artışları büyükşehirler ile yarışır vaziyete gelmiş durumda. Niğde’de mahalle ve mevki olarak kira fiyatları değişmekte olup, 10 bin TL ile 30 Bin TL arasında değişmektedir. Yaşanılan konut sıkıntısı depremin etkisinin olduğu gibi ekonomik sıkıntıda var. İlimizde konut yapacak müteahhitler çok ama inşaat malzemelerine gelen günlük zam dan dolayı müteahhitler de konut yapamıyor. Bu konut v kiralık daire sıkıntısı bir 5 yıl da devam edecek gibi gözüküyor. Devlet bu işe bir el atıp TOKİ gibi konutlar yapılmazsa bu sıkıntı her geçen gün çığ gibi büyümeye devam edecektir” dedi.

Editör: Selim GÖKEL