Niğde'de belediyenin açtığı çukura itlaf edilen köpeklerin "Hayvan Mezarlığı" tabelası bulunan yere topluca gömüldüğü iddiası ortalığı karıştırdı. İddiaların gerçek dışı olduğunu belirten Niğde Belediyesi, söz konusu yerin belediyeye ait resmi hayvan mezarlığı olduğunu, trafik kazası gibi doğal yolla ölen hayvanların gömüldüğünü söyledi. Açıklamada, "Toplum sağlığını riske atmamak adına, kireçleme suretiyle yapılan işlemler tamamen kanuna ve vicdana uygundur." denildi.

Niğde Belediyesi İddiaları Yalanladı

Niğde Belediyesinden ölü köpek açıklaması Niğde Belediyesi bugün sosyal medyada yayınlanan görüntüler üzerine açıklamalarda bulundu. Niğde Belediyesi, sokak köpeklerinin itlaf edilerek "Hayvan Mezarlığı" tabelası bulunan yere topluca gömüldüğü iddiasının ardından açıklama yaptı. Trafik kazası gibi doğal yollarla ölen hayvanların belediyeye ait resmi alana gömüldüğünü belirten Niğde Belediyesi açıklamada, "Toplum sağlığını riske atmamak adına, kireçleme suretiyle yapılan işlemler tamamen kanuna ve vicdana uygundur." ifadelerine yer verdi.

Başkan Özdemir, Allah’a ve milletimize havale ediyorum

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir: Hayvanlarımızı defnettiğimiz, tabelalı alanı çekip, sanki sağlıklı hayvanları keyfi olarak gömüyormuşuz gibi lanse edenleri Allah’a ve milletimize havale ediyorum. Hayvanlarla vakit geçirip, insanlığını hatırlayıp biraz vicdan ve ahlak sahibi olmak isteyen bu şahısları, bölgemizdeki en seçkin barınaklardan biri olan bakım ve rehabilitasyon merkezimize her zaman bekleriz”

Meclis tatile girdi, Uzkurt sahaya indi Meclis tatile girdi, Uzkurt sahaya indi

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"

Niğde Belediyesi olarak bölgenin en iyi hayvan rehabilitasyon merkezine sahibiz. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduk."

Editör: Selim GÖKEL