Türkiye’de patates üretimiyle ilk sırada yer alan Niğde’de turfanda patates hasadına başlanıldı. Niğde’nin Altunhisar ilçesinde üretimi yapılan turfanda patates üretimi geçen yıla oranla yüzde 200 oranında arttı.

Niğde'nin Altunhisar ilçesinde hasadı başlanılan yazlık patatesler, verimi ve kalitesiyle üreticisinin yüzünü güldürüyor.

Yazlık patates ekiminde geçen yıla oranla bu yıl ekim alanlarında artış olduğunu belirten Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş; “Patates üretiminde Türkiye'de ilk sırada yer alan ilimiz Altunhisar ilçesinde erkenci olarak tabir edilen yazlık patates hasadına başlanıldı. Sabah erken saatlerde hasada başlayan çiftçiler, sıcak hava nedeniyle öğleye kadar ürün toplama işini bitiriyor. Daha sonra kamyonlara yüklenen patatesler, Türkiye'nin birçok yerine gönderiliyor. Altunhisar ilçemizde geçen yıl 11 bin 720 dekar alan patates üretimi yapılırken bu yıl ise üretimi yaklaşık yüzde 200 oranın da bir artış ile 30 bin dekar alana yükseldi. Ayrıca geçen yıl 11 bin dekar alanda 46 bin ton patates rekoltesi elde edilirken, bu yıl ise 30 bin dekar alanda 120 bin ton civarında bir patates rekoltesi elde etmeyi hedefliyoruz” dedi.

Altunhisar Kaymakamı Yiğit'ten jandarmaya başarı belgesi Altunhisar Kaymakamı Yiğit'ten jandarmaya başarı belgesi

Niğde’nin bir tarım kenti olduğunu belirten Baş; “ ilimiz bir tarım kenti. İlimizde üretilen birçok üründe söz sahibi iller arasına yer alıyor. Şuanda ilimizde yazlık dediğimiz patates hasadımız yapılmakta. Bunun yanında Bolkar dağlarının eteklerinde Ulukışla ilçemizde yetişen ve namı Avrupa ülkelerine kadar yayılan kiraz hasadımızda başladı. Bunun yanında kayısı, vişne gibi birçok ürünümüzde hasat dönemi başladı. Altunhisar ilçemizde üretimi yapılan yazlık patates üretimimiz geçtiğimiz yıllara oranla üretimimiz yaklaşık yüzde 200 oranında bir artış yaşanıyor. Üretimimiz artığı gibi rekoltemizde artıyor. Çiftçilerimizin özenle hasat ettikleri ürünleri iyi bir fiyata satmalarını temenni ediyorum” dedi.

Editör: Selim GÖKEL