Niğde genelinde jandarma tarafından kaçak kuyuya karış yapılan operasyonlar devam ederken, bir yandan da vatandaşlar kaçak kuyu açmayı sürdürüyor.

 Niğde’de yapılan araştırmalarda il genelinde tarımsal üretimin olmazsa olmazı olan yeraltı su seviyesinin düştüğü tespit edilirken, yetkililer de buna bir çözüm bulunması konusunda çalışmalar yapılması gerektiğini söylüyorlar. 
Son yirmi sene içerisinde Niğde’deki yeraltı su kaynaklarının düştüğü ifade edilirken, bu durumun su kaynakları için tehlike oluşturduğu uyarısında bulunuldu.

 NİĞDE BÜYÜK SORUNLAR YAŞAYACAK
Niğde’de yeraltı su seviyesinin bu hızla azalması durumunda özellikle yeraltı su kaynaklarını çok fazla tüketildiği bölgelerde büyük obrukların oluşabileceğine dikkat çeken yetkililer, tarımsal sulama konusunda zaten zorluk yaşayan  Niğde’nin önümüzdeki beş yıl içerisinde suya erişim konusunda çok büyük sıkıntılar yaşayacağı ifade ediliyor. 

Niğde’de Temmuz ayında 515 konut satıldı Niğde’de Temmuz ayında 515 konut satıldı

KAÇAK KUYUYLA MÜCADELE YETERSİZ KALIYOR
Öte yandan Niğde bölgesinde binin üzerinde ruhsatsız ve kaçak kuyu bulunduğuna ve sayılarının her geçen gün arttığına dikkat çekilirken, İç Anadolu’nun en az yağış alan bölgelerinden olan ilimizde yeraltı su kaynaklarının tükenme noktasına geldiği, yeterince yağış almayan bölgelerde tarımla uğraşan çiftçilerin kaçak kuyu sayısında artış gözlemlendiği belirtilerek, bölgede kaçak kuyuyla mücadele konusunda yetersiz kalındığı ifade ediliyor. 

 NİĞDE’DE OBRUKLAR GÖREBİLİRİZ
Zaman zaman jandarmanın yaptığı operasyonlarla kaçak kuyular kapatılsa da, buna rağmen hızla yenileri açılıyor.  Niğde yeraltı su kaynaklarının çekilmeye devam etmesiyle birlikte Konya bölgesindeki oluşan obrukların  Niğde’de görülmeye başlanabileceğini ve bu obrukların giderek farklı noktalarda daha büyüklerini ilerleyen zamanlarda görülebileceği belirtildi.

Editör: Selim GÖKEL