Haber - Görüntü ; Selim GÖKEL - Erdal GÜÇER
Geçtiğimiz gün Niğde Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Cevahir Uzkurt,Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık, Niğde OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbaş, Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Suna Tuğrul, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ogün Songur, daire müdürleri, kadın ve genç girişimciler kurul üyeleri, NiTSO üyeleri ve öğrenciler katıldılar.
İlki 2011 yılında hayata geçirilen “Kır Kabuğunu Bir Fikir de Sen Bul” adlı yarışmanın ikincisini de bu yıl gerçekleştirdiklerini ifade eden Katırcıoğlu; “Kır kabuğunu, bir fikirde sen bul…2” adlı yeni iş fikri proje yarışması ile daha önce de birçok kez dile getirdiğimiz gibi öncelikli amacımız; Niğde ilinde girişimcilik potansiyeli ve değerlerini ortaya çıkaracak en ekonomik, en işlevsel ve yenilikçi iş fikirlerini bulmak oldu. İstiyoruz ki dereceye giren başarılı projeler hayat bulabilsin. Fakat kısa vadede bunun gerçekleşmesinin çok da kolay olmadığını biliyoruz."dedi.
NİĞDELİ GENEL MÜDÜR CEHAVİR UZKURT ; NİĞDEMİZE CİDDİ KATMA DEĞER SAĞLAYACAK İRADEYİ ORTAYA KOYALIM
Daha sonra bir konuşma yapan Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Cevahir Uzkurt; “ Üç kimlikle burada olmak gerçekten mutlu ediyor. Hemşeriniz olarak dedim, bir öğretim görevlisi olarak dedim, ama bize ilerde birlikte daha ciddi adımlar atma fırsatı verecek ve bakanlığımızda da teknoloji ruhunu geliştirmeye yönelik. Arge ve İnivasyon destekleri ile ülkemize özellikle orta ve yüksek teknolojili alanlardaki gelişmesini sağlayacak. Arge ve inivasyon desteklerini yürüten, ayrıca üniversitemiz, ticaret ve sanayi odamız başta olmak üzere tüm Niğde'nin yerel dinamiklerinin desteği ile kuruluş kararı aldığımız Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, yine sanayi kuruluşlarımızın arge merkezleri gibi kurumların idaresinin başında olan bir Genel Müdürlüğü temsilen de burada bulunmaktanda ayrıca mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Ancak bütün bu birimlerin başında olan bir Niğdeli kardeşiniz olarak da şunun çağrısını yapmak isterim ki Niğde'de bu tür programların daha güçlü, daha aktif bir şekilde Devletin farklı kurum ve kuruluşlarının verdiği desteklerden yararlanarak Niğdemize ciddi katma değer sağlayacak şekilde bu adımları hep birlikte atmak yönünde bir irade ortaya koyalım."dedi.
GENEL MÜDÜR UZKURT; ALO DEMENİZ YETERLİ
UZKURT ; BURADA BULUNMAMIN SOMUT BİR ÇIKTIYA DÖNÜŞMESİNİ İSTİYORUM
Genel Müdür Uzkurt konuşmasının devamında ; Özellikle Üniversitede olmam hasabi ile Üniversitedeki bu potansiyeli hareket geçirmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Sayın Rektörümüzün, Üniversite yönetiminin bu alanda proje yazmaya yönelik, gerek TÜBİTAK'tan, gerek Bakanlıktan, gerekse KOSGEB'ten proje destekleri almak için bir takım girişimlerinin olduğunu biliyorum. Gelin Üniversitenin desteği ile Sanayi Odamızın, desteği ile buraya kamuyu da ekleyerek. Kamu güçlü bir irade ortaya koyalım. Niğdemizinde kamunun verdiği desteklerden mümkün olduğu kadar daha fazla yararlanmasını sağlayalım. Belki, benim burada olmamım en önemli çıktısının ilerleyen dönemlerde 5-6 tane projenin bize gelmesi beni özellikle mutlu edecektir. Burada bulunmamın somut bir çıktıya dönüşmesini özellikle istiyorum."dedi.
UZKURT; NİĞDE'DE ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK İRADE OLMASI KONUSUNDA MOTİVASYONA İHTİYACIMIZ VAR.
Sadece bu alanda değil, açıkçası etrafımızdaki illerden Kayseri'ye Nevşehir'e, Aksaray'a baktığımızda Niğde'nin biraz daha fazla ilgiye özellikle Niğde'nin yerel dinamikleri, Niğde'nin sahipleri biraz daha ilgiye, fedekarlığa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ben eminim ki, Niğde'de yaşayan, yada Niğdeli olan her insanın Niğde'nin geleceğine yarın çocuklarınıza, torunlarınıza daha gelişmiş bir Niğde için kafa yorduğunu biliyorum. Bunu hangi Niğdeli ile konuşsam Niğde için ne yapabilirizi konuşuyoruz. Bir takım projeler üretiyoruz. Ama bu projleri gelin sadece kendi dost meclislerinde konuşarak dost sohbetlerinde bırakmayalım. O projeleri sahiplenelim, şuan Niğde için ne yapabiliriz değidiğimizde inanın şurada anket yapsak bir çok konuda mutabık kalırız. Ama mesela sorunları konuşmak değil, mesele sorunlara çözüm üretmekte değil. Bizim sorunumuz Niğde için gerekli olan projelerin arkasında duracak, ona sahip çıkacak, onun için elini taşın altına koyacak bir iradenin oluşması konusunda biraz daha motivasyona ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum."dedi.
Genel Müdür Cevahir Uzkurt’un ardından katılımcılarla buluşan Uni ıslak mendillerinin mucidi, örnek girişimci Ataman Özbay, başarı hikayesini ve başarının kapısını kendisine açan sırları paylaştı.
Eğitimci-yazar Ahmet Şerif İzgören de “ Geleceği Yönetmek” adlı semineri ile ödül törenine renk kattı. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası’nın organizasyonları kapsamında üçüncü kez Niğde’ye gelen İzgören, katılımcılardan yine yoğun ilgi gördü.
Daha sonra yarışmanın birinci bölümünü kapsayan 18 yaş üzeri gerçek kişiler arasından başarılı olan projeler açıklandı. “Akıllı Beşik” projesi ile Cemal Baykan birincilik ödülü olan 8.000 TL’yi almaya hak kazanırken, ikincilik ödülü olan 5.000
Katılımcıların keyifle takip ettikleri ödül töreninin sonunda Ahmet Şerif İzgören isteyen okuyucuları için kitaplarını imzaladı.