Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Uygulama Alanında Niğde'ye özgü marul üretimi yapılan seralarımızda hasat gerçekleşti.
Uygulamalı eğitim modeliyle öğrencilerine hem teorik hem de pratik eğitim öğretim olanağı sunan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesinin uygulama alanında, öğrenciler öğrendiklerini pratiğe dönüştürerek sektöre hazır hale geliyor.
Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ayrıca Niğde’nin iklim ve toprak yapısına uygun sebze çeşitlerini geliştirmek için yeni bir ıslah programı da sürdürüyor. Bu kapsamda bölge tarımında ürün çeşitliliğinin artırılması ve daha verimli üretim yapılması hedefleniyor. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi böylece tarım sektörüne donanımlı bireyler kazandırmayı ve bölgesel kalkınmaya katkı sunmayı sürdürüyor.
"Bilimsel Çalışmaların Yanında Yerel Kalkınmaya da Destek ve Katkı Veriyoruz"
Konuya ilişkin açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, üreten üniversite anlayışıyla eğitim öğretimde teoriyi pratiğe dönüştürmeye büyük önem verdiklerini dile getirdi.
Öğrencilerin bu tür uygulamalı çalışmalara katılmasının onları mesleki hayata hazırlamakla beraber bölge tarımına da katkı sunduğunu vurgulayan Rektör Uslu, “Fakültemizin başlattığı ıslah programı, hem bilimsel çalışmaları hem de yerel kalkınmayı desteklemek adına önemli bir adım. Uygulama alanımızdaki Niğde'mize özgü marul üretimi de bunlardan birisi. Bugün bu ürünlerimizin hasadını gerçekleştirdik. Üniversitemize ve ilimiz tarımına hayırlı olsun.” dedi.