Ülkesinin ve bölgesinin kalkınmasına katkıda bulunmayı kendisine misyon olarak benimseyen ve “Bölgesel kalkınma odaklı, öncelikli alanlarda ihtisaslaşmış, topluma hizmette öncü ve yenilikçi bir üniversite olma” vizyonuyla eğitim öğretim, bilim, ar-ge, teknoloji ve inovasyon çalışmalarını sürdüren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından ortaokul ve lise öğrencileri için kodlama/yazılım eğitimi verilecek.
Yabancı dil kurslarından fotoğrafçılık ve grafik tasarımına, aşçılıktan verimli hayvancılık tekniklerine kadar birçok alanda sertifika programı ve kurslar düzenleyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (NÜSEM) bünyesinde gerçekleşecek eğitimler kapsamında, ortaokul düzeyindeki öğrenciler için Temel Kodlama, lise öğrencilerine ise Pyhton programlama dilinde İleri Programlama Eğitimi verilecek. Eğitimler, Üniversite Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde öğretim elemanı olan ve yazılım, bilişim teknolojileri, programlama/kodlama, yapay zekâ, dijital medya platformları ve veri madenciliği gibi alanlarda bilimsel araştırmalar yapan Doç. Dr. Ahmet Şakir Dokuz, Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Dokuz ve Arş. Gör. Alper Ecemiş tarafından yürütülecek.
Yazılım ve bilişim teknolojileri alanında lisans programı açılan ve bu alanda fakülte açılmasının uygun görüldüğü sayılı yükseköğretim kurumu arasında yer alan Üniversite, böylece günümüzde çağın en önemli ve stratejik meselesi olan yazılımda da bölgesel kalkınmaya katkı sunmuş olacak.
Üniversite Tarihinde İlk
Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, şehrimizdeki ilk ve ortaöğretim düzeyindeki öğrenciler için düzenlenen söz konusu eğitimlerin Üniversitemiz tarihinde ilgili alanda düzenlenen ilk eğitim programı olduğunu belirtti.
Üniversitede bu yıl lisans düzeyinde Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Bölümünün açıldığını ve önümüzdeki dönem öğrenci almaya dönük çalışmaların sürdüğünü belirten Rektör Uslu, ayrıca Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin Türkiye’de, bünyesinde Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi kurulacak altı yükseköğretim kurumundan biri olduğunu da hatırlattı.
Rektör Uslu, bu yönüyle Üniversitemizin yapay zekâ, dijitalleşme, bilişim teknolojileri ve yazılım/programlama alanlarında yetkin insan kaynağına sahip olduğunu ve daha geniş kadro için de çalışmaların devam ettiğini vurguladı.
Üniversitenin birçok alanda öncü olmaya devam edeceğini de sözlerine ekleyen Rektör Uslu, son olarak böylesine önemli bir alanda ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik tertip edilen bu eğitimler dolayısıyla Sürekli Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile eğitimleri verecek olan Doç. Dr. Ahmet Şakir Dokuz, Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Dokuz ve Arş. Gör. Alper Ecemiş’e teşekkür etti.