Hayırsever tarafından bağışlanan Mobil aşevi aracı hizmete girdi Hayırsever tarafından bağışlanan Mobil aşevi aracı hizmete girdi

Niğde’de ve hanımları kışlık yiyeceklerden olan salça telaşı hazırlıklarına yavaş yavaş başlıyor. Niğde’de ev hanımlarının biber, patlıcan, bamya kurutması vb. ve domates salçası mesaisi başlıyor. Salçalık domatesler tezgahlarda yerini alırken, salçalık biberlerde yavaş yavaş tezgahlara düşmeye başladı. 


Niğde’de salçalık domatesin kilosu 8-10 liradan satın alan kadınlar kış mevsiminde yaz ürünlerini tüketmek için bu hazırlığı yaptıklarını dile getirdiler. Salçalıkların tezgahlarda ay sonuna doğru bollaşması ile fiyatların da düşmesi bekleniyor. Salçalık domates almaya gelen vatandaşlar, “Niğde’de insanlar kendi salçalarını yaparlar. Hazır salçalara pek güven olmaz. Bu sene mesai erken başladı. Geçen seneye göre fiyatlar da fena değil. Bu mevsimde domates salçamızı ve sosumuzu yapıyoruz. Ay sonuna doğru da salçalık biberlerin bollaşmasıyla birlikte kışlık biber salçalarımızı yapmaya başlayacağız” dediler.

Editör: Selim GÖKEL