KÜLTÜR

Sedat Çağlar’ın 7. Kitabı yayınlanarak raflarda yerini aldı

Yazar Sedat Çağlar’ın yeni kitabı olan “Muhasebe Meslek Mensuplarının Sorunları ve Çözüm Önerileri” isimli 7. kitabı Ekin Yayınevi’nde yayınlanarak raflarda yerini aldı.

Abone Ol

Yazar Sedat Çağlar’ın yeni kitabı olan “Muhasebe Meslek Mensuplarının Sorunları ve Çözüm Önerileri” isimli 7. kitabı Ekin Yayınevi’nde yayınlanarak raflarda yerini aldı.

Sedat Çağlar daha önce 2021 yılı Ekim ayında “Manifesto” isimli kitabını yayımladı. Ardından 2022 yılı Ocak ayında “Yürekten Kaleme” isimli şiir kitabını, 2022 yılı Haziran ayında “Niğde Deklarasyonu Niğde’nin Kalkınması ve Gelecek Vizyonu” isimli kitabını, 2023 Eylül ayında “İçindeki Gücü Keşfet” isimli kitabını, 2024 Şubat ayında “Selanik’ten Niğde’ye Uzanan Hayatlar” isimli kitabını, son olarak da 2024 Temmuz ayında “Niğde Portreleri” isimli kitabını yayımladı.

Sedat Çağlar yeni kitabı ile ilgili şu ifadelerde bulundu. Mesleğin dünya ile entegre edilebilmesi ölçütüne bakıldığında özellikle gelişmiş ülkelere göre hala eksikliklerin olduğu görülmektedir. Meslek mensuplarının yaşadığı sorunlar, onların yaşam refahlarını ve sosyal refahlarını da doğrudan etkilemektedir. Refah seviyesi belirli bir oranın altında olması mesleğin icrasını da zorlaştırmaktadır. Meslek mensuplarının bir nevi kamu görevi yaptıkları unutulmamalıdır. Meslek mensuplarının yaşadığı sorunlar doğrudan kamunun da hizmet almasını engellemektedir. Kamunun daha kaliteli ve daha verimli hizmet alabilmesi için meslek mensuplarının yaşam refahlarının ve ekonomik-sosyal refahlarının yükselmesi gerekmektedir.

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleğinin icrasında meslek mensuplarının karşılaştıkları sorunlar; “Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Bağlı Kurumlar ile Paydaş Olarak Çalışılmasından Kaynaklı Sorunlar, Mükelleflerden Kaynaklı Sorunlar ve Meslek Mensuplarından Kaynaklı Sorunlar” olarak üç ana başlıkta toplayabiliriz. Bu çalışmada söz konusu ana başlıklardan SMMM’ler için 30 başlıkta, YMM’ler içinse 6 başlıkta sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde durulmuştur.

Yapmış olduğumuz çalışma umarız ki mesleğin gelişmesinde meslek mensuplarının mesleği icra ederken sorunsuz faaliyet göstermesinde katkı sağlar.