Kış aylarında sıkça meydana gelen ve zaman zaman ölümle sonuçlanan karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı farkındalık oluşturmak isteyen Niğde Belediyesi, soba, şofben ve diğer karbonmonoksit salınımı yapan cihazların kullanıldığı hanelere ücretsiz karbonmonoksit alarm cihazları dağıtmaya başladı. Bu yenilikçi proje, vatandaşların can güvenliğini artırmayı ve yaşanabilecek olası kazaların önüne geçmeyi hedefliyor.
“VATANDAŞLARIMIZIN GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİMİZ”
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Türkiye’de bu çalışmayı başlatan ilk belediyelerden biri olduklarını belirterek, “Karbonmonoksit alarm cihazları sadece bir cihaz değil; hayat kurtaran bir önlem. Vatandaşlarımızın güvenliğini ve sağlığını öncelikli tutuyoruz. Bu projemizle her vatandaşımıza dokunmayı, onları korumayı amaçlıyoruz” dedi. Özdemir, karbonmonoksitin renksiz, kokusuz ve tatsız olduğu için fark edilmeden solunabildiğini, bu nedenle özellikle soba kullanılan evlerde alarm cihazlarının bulunmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.
SAĞLIK VE GÜVENLİK ODAKLI YENİLİKÇİ ÇALIŞMA
Projenin Niğde Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün öncülüğünde hayata geçirildiğini ifade eden Başkan Özdemir, çevre ve insan sağlığını koruma konusundaki hassasiyetlerini her alanda göstermeye devam ettiklerini söyledi. Özdemir, “Bu proje yalnızca vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda sürdürülebilir bir yaşam için attığımız önemli adımlardan biri” ifadelerini kullandı.
HER HANEYE GÜVENLİ BİR KIŞ
Karbonmonoksit alarm cihazlarının dağıtımına başlayan Niğde Belediyesi, sobalı tüm evlere peyderpey bu cihazları ulaştırmayı hedefliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte, vatandaşların daha güvenli ve huzurlu bir kış geçirmesi sağlanacak. Türkiye’de örnek bir uygulama olarak hayata geçirilen bu sosyal sorumluluk projesi, vatandaşlardan büyük takdir topladı.