SİYASET

Uzkurt, sanayi ve tarım sektörlerinde önemli projeleri hayata geçiriyor

Niğde’nin gelişim yolculuğunda adeta bir lokomotif görevi üstlenen AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, son dönemde hayata geçirdiği projelerle dikkat çekiyor.

Abone Ol

Niğde’nin gelişim yolculuğunda adeta bir lokomotif görevi üstlenen AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, son dönemde hayata geçirdiği projelerle dikkat çekiyor.

Vekil Uzkurt, Niğde’ye kazandırdığı yatırımlar ve projelerle şehri Türkiye’nin önde gelen üretim ve teknoloji merkezlerinden biri haline getirme hedefinde kararlı adımlar atıyor. Niğde’nin gelecek 50 yılını planlama konusunda çalışmalar başladı. Ankara temasları sürerken  bazı çalışmalar meyvesini verdi. 

Teknoloji ve Ar-Ge alanında önemli bir hamle olan Niğde Teknopark Projesi, şehrin inovasyon kapasitesini artıracak. Uzkurt’un girişimleri sayesinde, bu projeye 40 milyon TL’lik bir kaynak tahsis edilmesi sağlandı ve teknopark, Niğde’nin bilimsel ve teknolojik geleceğine katkıda bulunacak.

Sağlık alanında da dev projelere imza atan Uzkurt, 142.533 m² kapalı alana sahip Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 400 yataklı ek hizmet binası ve 60 ünitlik Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi gibi projelerle Niğde’nin sağlık altyapısını güçlendirdi.

Uzkurt, sanayi ve tarım sektörlerinde de önemli projeleri hayata geçiriyor. Bor ve Niğde Organize Sanayi Bölgesi’ne ek alan kazandırılması, şehrin istihdamını artıracak ve ekonomisine büyük bir ivme kazandıracak . Ayrıca, Niğdeli girişimcilere yönelik IPARD III Programı kapsamında hibe destekleri sunarak kırsal kalkınmayı teşvik etmeye devam ediyor. 

Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Niğde’nin sadece bugünü değil, geleceği için de büyük bir vizyon çiziyor. Sanayi, teknoloji ve sağlık alanlarındaki projeleriyle şehrin kalkınmasında kilit rol oynayan Uzkurt, hemşehrilerine verdiği “yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” sözünü başarıyla yerine getiriyor.