Vefa Erdemdir ve Zarafettir

Abone Ol
Niğde Üniversitesinin gelişimi için en hayati iki konu vardır. Birisi ulaşım ikincisi de barınmadır. Bu iki konuda da Niğde Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Adnan Görür yoğun çaba ve feryatlarını duymamak ve o problemleri hızla halletmemek şu an için Niğde’nin sosyal ve ekonomik motor gücü olan Üniversiteye takoz koymak anlamına gelir.

            İnşallah havaalanı ve hava ulaşımı Niğde’ye yakışır tarz da   yarıya yakını biten yerde (Emen Ovasında) hızla gözükür.

            Barınma konusunda da Milletvekili Sayın A. Kavaklıoğlu’nun sanal basında çıkan beyanı gibi hızla gerçekleşir öğrenci ve Üniversite Yönetimini asıl işlevi olan Üniversiteyi ileri Üniversite olma hedefine doğru hızla ulaştırırlar. Sayın rektörün İl il dolaşarak bu konularda ki çabası gerçekten izleyenlere heyecan veriyor, Allah yardımcısı olsun.

            Sayın Kavaklıoğlu beyanında son otuz yılda yapılan yurt sayısı kadar yeni yatırımın 2015 yılında gerçekleştirileceğini yeni yurtlar için Gençlik ve Spor Bakanlığından kota onayının alındığı bilgisini verdi deniliyor.

            Haber deki ifadeden ve yazı içinde geçen bilgiden anlaşıldığı kadarıyla Üniversite Kampus’ ü içerisinde olan ve Özel İdareye ait iki kıymetli arsa kat karşılığı verilerek bu yatırım Üniversite ve Özel İdarenin gayreti ile yoluna konulmuş. Gençlik ve Spor Bakanlığından da kota alınmış. Keşke Sayın Parlamenterlerimiz kota için gösterdikleri çabayı bu yatırımı T.B.M.M. devlet bütçesine koydurma da gösterselerdi de bu arsalara kat karşılığı değil de tamamı Kredi Yurtlar Kurumuna ait tesisler yükselseydi.

            Üniversite kurulalı yaklaşık 22 yıl oldu. Üniversite Kanunla Kurulur kurulmaz hatırladığımız kadarıyla yıldırım hızıyla kampus içerisine Milli Piyango İdaresince bir kız bir de erkek yurdu yaptırıldı. Ayrıca kampus yakınına Sabancı Vakfına güzel bir kız yurdu da yaptırıldı.

            Ayrıca Bor İlçemizde de bir kız bir erkek öğrenci yurdu da Kredi ve Yurtlar Kurumunca Üniversite ve İlimize kazandırıldı. Bu yurtları Üniversiteyi kuran Kanun Tasarısının altında imzası olan zamanın siyasetçisi Akın Gönen’in gayretleri ile olmuştu. Yanılmıyorsam bu yatırımdan sonra 500 kişilik bir yurt Devlet bütçesinden yapılarak günümüzde hizmete sunuldu.

            Sayın Milletvekilimiz konuşmasında daha yatırım safhasına harcı yeni konulacak olan yerel kaynaklı yurtları anlatırken geçmiş hizmet edenleri, emeği geçenleri hatırlayıp onların alın terlerini unutmasaydı daha zarif olurdu ve yaptığı kıyaslama, kıyaslama olurdu diyen geçmişi ve siyaseti bilen Niğdenin akil insanları da hayıflanmazlardı.

            Dün hizmet edenlere bugün göstereceğimiz vefa yarın da eğer hizmet bırakır isek bize de gösterilecektir.

            Bu bir gelenek haline gelmezse hizmet değil laf kalabalığı ile gün kurtarma gelenek haline gelir ki bundan da küçülen Niğde ve Niğdeli zarar görür değil mi?