BOR - NİĞDE

Yüksek Hızlı Tren neden Niğde merkezden geçmiyor?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmelerinin yapıldığı Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısında söz alarak, Niğde’nin ulaşım alanında yaşanan sorunları ve beklentilerini Meclis gündemine taşıdı.

Abone Ol

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının bütçe görüşmelerinin yapıldığı Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısında söz alarak, Niğde’nin ulaşım alanında yaşanan sorunları ve beklentilerini Meclis gündemine taşıdı.  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 2024 yılına ait bütçe görüşmelerinin yapıldığı Plan ve Bütçe Komisyonu Toplantısında ilgili Bakanlığın faaliyetlerini eleştirdi, ulaştırma alanında yaşanan sorunlara dikkat çekti.  

Temeli 1996 yılında atılan Niğde Havalanın sadece temel olarak kaldığını, Niğde merkezin yüksek hızlı tren projelerinin güzergahlarında yer almadığını, E-90 Karayolunun Ulukışla –Pozantı bölümünün kazalara davetiye çıkardığını belirten Gürer, Ankara-Niğde otoyolunun tabelalarında Niğde ibaresine sık rastlanmadığını, Niğde’nin bazı köy ve beldelerinde halen cep telefonu ve internetin çekmediğini ifade etti.

1996 YILINDA TEMELİ ATILAN HAVAALANININ BEKÇİSİ BİLE EMEKLİ OLDU AMA…

Gürer, Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na sorular yöneltti. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Havaalanı'nın temelinin1996'da atıldığını belirterek, temel atıldığında istihdam edilen bekçinin emekli olduğunu ancak havalananın halen temel olarak kaldığını ifade etti. Niğde’ye gelen Bakanların "Seneye uçuyorsunuz." Diye vaatlerde bulunduğunu anımsatan Gürer, “Benim kaygım şu: Arazi çok değerlendi, havaalanı yapılmadan bizim arazi de uçacak böyle giderse yani havaalanından önce arazi uçacak. Şu Niğde Havaalanı ne zaman yapılacak? Sayın Başbakan Binali Yıldırım o zaman geldiğinde dedi ki: "Seneye sizi uçuruyorum." dedi, kendisi değil, başbakanlık da gitti. Bizim Niğde Havaalanı'nın ne olacağına dair bir açıklama yapmanızı bekliyoruz” şeklinde konuştu.

YÜKSEK HIZLI TREN NİĞDE’DEN GEÇMİYOR 

Niğde merkezin yüksek hızlı tren projelerinde yer almadığına da işaret eden CHP Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, “Niğde de bu kapsamda en azından... Adana Kayseri arasında yayla treni Niğde'ye kadar çalışır, Niğde Kayseri arasında da farklı bir tren çalışırdı; şimdi onlar filan kalktı tabii. Şu yüksek hızlı tren projesi kapsamına Niğde merkezi de alacak bir proje geliştirilmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

E-90 KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Niğde’nin ulaşımla ilgili diğer sorunlarına da değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Niğde Altunhisar'a kadar duble yol var, oradan Ankara-Adana bağlantı yolu var E5, ora duble yol değil, bayağı da işlek bir yol, çok da kaza oluyor. Yaklaşık 30 kilometrelik bu yolun duble yol yapılması sorunu ortadan kaldırır. Keza Ulukışla-Pozantı arası belki de o bölgede en çok trafiğin yoğunlaştığı yer, burada da yol genişletme ve olabildiği yerlerde de duble yol yapılması gündeme alınırsa faydalı olacaktır” dedi.

BAZI KÖYLERDE CEP TELEFONU VE İNTERNET ÇEKMİYOR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin bazı köylerinde internet, telefon ve cep telefon bağlantısının halen kurulamadığına da dikkat çekerek, böylesine bir altyapı sorunu devam ettiğini vurguladı.  

“NİĞDE” ADI NEDEN GEÇMİYOR?

Geçtiğimiz yıllarda açılan Niğde-Ankara otoyolunun önemli bir bölümündeki tabelalarda Niğde isminin geçmediğine de dikkat çeken CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ben bu Karayollarının Niğde'yi sevmediğine kanaat getirdim çünkü Niğde'yle ilgili levhalara bakıyorsunuz, "Ankara-Niğde Yolu'nu açtık." diyorsunuz, İstanbul gelişinde Pozantı kavşağı yazıyor, Gölbaşına kadar bir tane "Niğde" yok; bütün bağlantı yollarına yazmışsınız adını, niyeyse Niğde'nin adını yazmayı unutmuşsunuz. Yolun adı Niğde-Ankara Yolu ama "Niğde" adı yok. Sonra Konya'ya gidiyorsunuz, Niğde'den gelirken her yerinde Konya yazar tabelalarda, neredeyse gelene "Hadi Konya'ya." derler; Konya'dan Niğde'ye bir tane yol tabelasını zor buluyorsunuz. Ya, ne yaptı bu Karayolları Niğde'ye de bu kadar tabelasından mahrum bırakıyorsunuz? Bizdekiler de Niğde'nin içine de girin, bakın, yandaki şehir, Nevşehir yazılı, Konya yazılı, Aksaray yazılı ama Niğde'nin adı niyeyse diğer kent içi yol  levhalarda yer almıyor” şeklinde konuştu.