Selim GÖKEL yazdı

Kahramanmaraş merkezli deprem, ardından Hatay depremi ve bugünde Bor İlçesi Obruk merkezli deprem…  Bor İlçesinin en uzak köyü Obruk’ta daha önce de depremler oldu. Bugün de 5,3 büyüklüğünde deprem oldu. Herhangi bir hasar ve kayıp olmadığı öğrenildi.

Maraş depreminin ardından, Niğde’de 20 den fazla binanın ağır hasarlı olması Niğdelileri tedirgin etti. Bina sahipleri zor durumda. Sivil Toplum Kuruluşları Niğde’nin de Afet bölgesi ilan edilmesini istiyor. Sanırım önümüzdeki günlerde mahalle bazında veya bölgesel olarak Niğde’nin bir kısmı afet bölgesi ilan edilecek.

Niğde’nin afet bölgesine dahil olmasının getirisi ne olacak burada derlemiş ve haber yapmıştık. Tıklayın.

Bir önemli konu da şu;

Bor İlçesinde vatandaşa ait ağır hasarlı bina yok. Ama resmi binalar var. Daha yeni sayılan Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Şehit Bora Çelik Anadolu Lisesi, lisenin durumunun çok önemli olmadığı güçlendirme ile tekrar hizmete devam edilebileceğini düşünülüyor.

Fizik Tedavi Hastanesi ise çok ilginç, tam fay hattına yapılmış… Kim izin vermiş, müteahhit kim? Kontrol edenler kim? Açıklama gerekiyor.

Bor İlçesinde yıllardır, 5-6 kat haricinde yüksek yapılara izin verilmedi. Hatta büyük bölümü 2 şer katlı. Bor Eski Belediye Başkanı Sıtkı Erat’a bu konuda çok baskı geldi, şahitliğim de var.

Yüksek kat ruhsatı vermedi diye ilçenin bütün müteahhitleri Sıtkı Erat’a  cephe aldı. Seçimlerde ve adaylık sürecinde aleyhine çalıştılar.  Hatta beraber yola çıktıkları beraber siyaset yaptıkları kişi-ler dahi cephe aldı, baskı kurdu, küstü, karşısında yer aldı.

O zamanlar müteahhitler  “Gökyüzüne kat sınırı mı olur. Bakın Niğde’ye 12 – 15 katlı binalar. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan nasıl veriyor. Borlular Niğde’den ha bire ev alıyor, taşınıyor. Yüksek kat ruhsatı verse Bor’da 12 – 15 katlı binalar olsa, arsa sahibi de, müteahhitte daha çok kazansa ne olur” diyorlardı. Kulaklarımla duydum.

Sıtkı Erat çok direndi, bugün siyasette yok!, yarın... 

Ama bugün bir şey daha anlaşıldı ki  Sıtkı Erat’ın yaptığı çok doğruymuş.

2012 Yılındaki Türk Ocakları mı? Bugünkü Türk Ocakları mı? 2012 Yılındaki Türk Ocakları mı? Bugünkü Türk Ocakları mı?

Bir başka konu, Niğde Milletvekili Selim Gültekin, bugün Obruk depreminin ardından televizyonlara telefonla son durumu ve daha önce yaşanan deprem ile ilgili görüşünü paylaştı. Deprem konusunda bilgili.

Adama sorarlar…

Ak Partili Niğde Milletvekilleri Selim Gültekin ve Yavuz Ergun'un  vekillik yaptığı TBMM’nin 27. Yasama Döneminde Deprem ile ilgili 2033 soru önergesi verilmiş. Bazılarını cevaplama zahmetinde bile bulunulmamış.

Bazı muhalefet partileri  ülkenin bu büyük sorunu deprem konusunu komisyona taşımış, önergeler vermiş, “gelin bu hayati bir konu deprem konusunu  görüşelim” demiş.

Binaların Hazırlığı, Toplanma Alanları, Fay Yasası, Alınacak Önlemler, Deprem Vergisi…  bir çok konuda önergeler verilmiş ama hep o klasik beton duvara çarpmış.

“AK PARTİ ve MHP oyları ile RED edildi”

Sayın Selim Gültekin, Sayın Yavuz Ergun bir  vatandaş olarak soruyorum.

Bu önergelere “RED” verme gerekçeniz neydi?

Eğer, parti kararıydı diyorsanız.

Siz milletin değil, Niğdelinin değil, Partinin, …  milletvekiliniz.

...

Editör: TE Bilişim