Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında 01 Ocak’tan 01 Eylül’e kadar 65 yaşı üstü Bin 315 vatandaşın sağlık kontrolleri, kişisel bakımları, ev ve mobilya bakım onarımları, Medikal yardımları ve ev temizlikleri yapıldı.

Niğde Belediye tarafından yürütülen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Yaşlı Destek Programı (YADES) tarafından desteklenen 'Şefkat Çınarları Projesi' kapsamında, 65 yaş üstü yardıma muhtaç kişilerin ihtiyaçları, Niğde Belediyesi tarafından oluşturulan mobil ekipler tarafından karşılanıyor. Bu kapsamda il genelinde 65 yaş ve üzeri Bin 315 vatandaşın Genel Sağlık kontrolleri, Ev Temizliği, Psikososyal Destek, Tıraş ve kişisel bakım, Gıda yardımı ve Refekat işlemleri ve yakacak yardımlarını rutin olarak yapmaya devam ediyor.

2022 yılının Nisan ayı içerisinde hizmete giren YADES sayesinde geçmişimiz ile bugünümüz arasında mukaddes bağlar kuran, kültürümüzü gelecek kuşaklara taşımamızı sağlayan yaşlılarında yardımına koştuklarını ifade eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir “Her insan için değişik bir anlam ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılar, bir toplumun hem geçmişi hem hafızası hem de kökleridir. Bu kapsamda 65 yaş ve üzeri yaşlılarımıza evlerinde destek hizmeti verilen YADES projesinin büyük ilgi gören ve dua alan bir proje. YADES ekiplerimiz tarafından Bin 315 yaşlı vatandaşımızın evlerine gidilerek sağlık kontrolleri, kişisel bakımları ve ev temizlikleri yapılıyor” dedi.

Başkan Özdemir “Her Yaraya Merhem Olmaya Çalışıyoruz”

Belediyeye müracaat ederek ihtiyaç sahiplerinin her daim yardımlarına koştuklarını belirten Belediye Başkanı Emrah Özdemir “Belediyemize müracaat eden, fakir ve muhtaçlıkları tespit edilen herkesin ihtiyaçlarının temini için çalışıyoruz. Rutin yardımlarımız devam ediyor. Belediye olarak gıdadan eşyaya, eğitimden sağlığa pek çok alanda hizmet veriyoruz. Öte yandan ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımızı da ihmal etmiyoruz. Belediyemize müracaat eden, fakir ve muhtaçlıkları tespit edilen herkesin ihtiyaçlarının temini için çalışıyoruz. Çok farklı kalemlerde binlerce vatandaşımıza ulaşıyoruz.

Niğde Baro Başkanlığı için 6 aday yarışacak Niğde Baro Başkanlığı için 6 aday yarışacak

Editör: Selim GÖKEL