Sanayi Çalışanlarına Ücretsiz Elektrikli Otobüs Müjdesi
Sanayi Çalışanlarına Ücretsiz Elektrikli Otobüs Müjdesi
İçeriği Görüntüle

Milletvekili Uzkurt, Gümüşle Belediye Başkannı Bayram Uzan ile bilikte Tumlu Yaylası’nda kiraz hasadına katıldı

Yüksek rakımda kiraz hasadı başladı

Niğde’nin Gümüşler beldesine bağlı Tumlu Yaylası’nda kiraz hasadı başladı. Yaklaşık 1900-2000 metre rakımda bulunan yaylada gerçekleştirilen hasat programında, bölgeye kazandırılan asfalt yolun da açılışı yapıldı.

Kiraz hasadı ve yol açılışı dolayısıyla düzenlenen programa AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, Gümüşler Belediye Başkanı Bayram Uzan ve AK Parti Niğde Merkez İlçe Başkanı Fuat Bozdağ katıldı.

“Kiraz sezonu bitince Tumlu’da başlıyor”

Programda konuşan AK Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt, Tumlu Yaylası’nın yüksek rakımının kiraz üretiminde önemli bir avantaj sağladığını söyledi.

Yüksek kesimde üretim yapılması nedeniyle Tumlu’daki kirazların diğer bölgelerdeki ürünlerin hasadının tamamlanmasının ardından olgunlaştığını belirten Uzkurt, bu durumun bölge kirazına ekonomik ve ticari açıdan farklı bir değer kazandırdığını ifade etti.

Uzkurt, “Memlekette kiraz mevsimi bittiği an Tumlu’nun kirazlarının hasat mevsimi başlıyor. O açıdan ekonomik olarak da ticari değeri olarak da yüksek.” dedi.

Yeni kiraz bahçeleri kuruluyor

Tumlu Yaylası’nda geçmişten bu yana bulunan kiraz bahçelerine yenilerinin de eklendiğini belirten Uzkurt, bölgedeki üretimin önümüzdeki dönemde daha da gelişebileceğine dikkat çekti.

Yüksek rakımlı yaylada yeni kiraz bahçelerinin oluşturulmaya başlandığını dile getiren Uzkurt, tarımsal üretimin yanı sıra yeni yolun bölgedeki taşınmazların değerine de katkı sağlayacağını söyledi.

“Yol, arsaların değerlenmesine katkı sağlayacak”

Tumlu Yaylası’na kazandırılan asfalt yolun yalnızca ulaşımı kolaylaştırmayacağını belirten Uzkurt, yol güzergâhında bulunan tarım arazileri ve arsaların da değer kazanacağını ifade etti.

Uzkurt, “Burası yaklaşık 1900-2000 rakım. Şu an Gümüşler, Tumlu Yaylası’ndayız. Burada mevcutta bazı kiraz bahçeleri vardı, yeni yeni kiraz bahçeleri de yapılmaya başladı. Bu yolun yapılmasıyla buradaki yaylamızın, arsalarımızın, yol üstündeki arsalarımızın değerlenmiş olacağına inanıyorum.” diye konuştu.

Hem yolun açılışı hem kiraz hasadı

Program kapsamında asfalt yolun bölgeye hayırlı olması temennisinde bulunan Uzkurt, ardından kiraz bahçesine geçti.

Kiraz hasadı yapan işçileri ziyaret eden Uzkurt, üreticilerden kirazların yetiştirilmesi ve hasat süreci hakkında bilgi aldı. Bahçede yapılan hasada da eşlik eden Uzkurt, Tumlu Yaylası’nın yüksek rakımının sağladığı geç hasat avantajına dikkat çekti.

Programın sonunda Uzkurt, hem yeni yolun bölgeye kazandırılması hem de kiraz sezonunun başlaması dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hem hayırlı olsun demeye geldik hem de kiraz hasadı başladıysa kirazı tatmaya geldik.” ifadelerini kullandı.

Tumlu Yaylası’ndaki program, kiraz hasadının ardından sona erdi.