"Dilenci Mesleğini" icra edenler Niğde'de  Esnafı, Vatandaşı Canından Bezdirdi "Dilenci Mesleğini" icra edenler Niğde'de Esnafı, Vatandaşı Canından Bezdirdi

Niğde’de her yıl düzenlenen Ahilik haftası kutlamaları bu yıl 23-29 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.  17. Ahilik haftası etkinlikleri her yıl olduğu gibi Ömer Halisdemir meydanında coşku ile kutlanacak.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz Ahilik Kültür ve Esnaf Bayramı kutlamalarının bu yıl 23 ve 29 Eylül tarihlerinde kutlanacağını söyledi.

Niğde’de Ahilik Haftası Kutlamaları 23-29 Eylül 2024’de Niğde Ömer Halisdemir Meydanında gerçekleştirilecek. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayacak kutlama programında açılış konuşması Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (NESOB) Başkanı Alim Yeşil yapacak. Niğde Valisi Cahit Çelik’in günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devem edecek program, şed kuşatma töreni ve yılın ahisine kaftan giydirme ve plaket verilmesiyle devam edecek. Programda yılın kalfa ve çıraklarına plaket takdimi yapılacak ve ahilik beratları verilecek. Mehteran takımının gösterisiyle devam edecek olan Ahilik Haftası kutlama etkinlikleri Ahi pilavı ve tatlı ikramı ile son bulacak.

Editör: Batuhan YILMAZ