Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı destekleriyle, ORDOS ve DAZSPOR organizasyonuyla 8’inci kez düzenlenen Aladağlar Sky Traıl yarışı 156 Ulusal ve uluslararası koşucuların katılımıyla gerçekleştirildi.

6 ülkeden 156 sporcunun katılımıyla düzenlenen yarış, Çamardı ilçesine bağlı Demirkazık köyündeki Mümtaz Çankaya Dağ Evi'nden başladı. 29 Km’lik Karasay parkurunu erkeklerde 4:22:58’lik derece ile Doğukan Azizler birinci bitirirken, kadınlarda ise Eugenie Rooke 4:57:49’luk derecesi ile birinci olarak tamamladı. 53 KM’lik Alaca parkurunu erkeklerde 9:40:00’lık derece ile Kemal Kukul birinci bitirirken, kadınlarda ise Fatma Taş 10:52:02’lik derecesi ile birinci olarak tamamladı.

Türkiye'nin en zorlu yarışlarından biri olarak kabul edilen Aladağlar Sky Trail, 34km lik Karasay ve 51km lik Alaca parkurlarında 6 ülkeden koşucuları ağırladı. Bu ülkeler arasında ise İran, Çekya, İngiltere ve Fransa bulunuyor.

Niğde Valisi Cahit Çelik’in de bizzat yarışmacı olarak katıldığı Aladağlar Sky Trail yarışında, 6 farklı ülkeden yerli ve yabancı 183 profesyonel koşucu yaklaşık 3.500m üzerinde irtifaya uzanan parkurlarda birbirleriyle kıyasıya yarıştılar. 2.600m ve 4.300m toplam yükseklik kazanımına erişecek olan koşucuların güvenliği ise 2006 yılında Türkiye’nin Everest'e tırmanan ilk Türk takımı olan Orta Doğu Arama-Kurtarma, Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği (ORDOS) tarafından sağlandı.

Yarışla birlikte Niğde'nin uluslararası turizm potansiyelinin ön plana çıkarılması, Aladağlar'ın olağanüstü güzelliklerinin dünya geneline tanıtılarak bölgenin turistik cazibesinin artırılması, bölgenin görkemli doğal güzelliklerinin uluslararası platformda ön plana çıkarması hedefleniyor. 

Aladağlar Sky Trailde derece alan koşucular düzenlenen törenle ödüllerini aldı Aladağlar Sky Trailde derece alan koşucular düzenlenen törenle ödüllerini aldı

Editör: Selim GÖKEL